Βάσος Βενιζέλος

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο. Σπούδασε Φιλολογία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για 34 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση. Λογοτέχνης και κυρίως στιχουργός, συνεργάστηκε με αρκετούς Κύπριους μουσικούς οι οποίοι μελοποίησαν στίχους του.

Έχει στο ενεργητικό του αρκετούς δίσκους: «Στιγμές» με το Πανίκο Τιμοθέου, «Το φυλακτό», «Στης νύχτας την ανάσα» και «Σγιαν παραμύθιν» σε μουσική Σάββα Σάββα.

Ιδιαίτερη ήταν η σχέση του με τον Μάριο Τόκα, του οποίου υπήρξε καθηγητής, φίλος και συνεργάτης. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ο «Μικρός Κυπριακός Ερωτικός». Μέσα από τον κύκλο αυτό, ο Μάριος παρουσίασε το 1995, το τραγούδι «Συνάχτου πκιον Τριανταφυλλιά», που έγινε πανελλήνια και διαχρονική επιτυχία, με ερμηνευτές τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Τελευταίες συνεργασίες του Βάσου Βενιζέλου είναι με τον Αθανάση Αθανασίου, σε δυο κύκλους τραγουδιών: «Άγγελος γυρνάς» και «ΔκυοΦεγγάρκα Μμάθκια», που παρουσιάστηκαν σε συναυλία στο Ριάλτο Λεμεσού, τον Απρίλη του 2009 με την ορχήστρα CAMERATA, τη Χορωδία ΑΡΗΣ και ερμηνευτές τους Μιχάλη Χατζήμιχαηλ, Άννη Σάντη και Βασιλική Χατζηαδάμου, με τον Νίκο Βήχα, τον Ανδρέα Κελίρη και τον Κούλη Θεοδώρου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media