Ανδρέας Μακαρίου

Γεννήθηκε στη Λετύμπου της Πάφου και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Κύπριους ζωγράφους της γενιάς του 1980-90. Σπούδασε με κρατική υποτροφία στη Σχολή Καλών Τεχνών Ζούρικωφ της Μόσχας στο Τμήμα Ζωγραφικής Αρταμόνωφ και Μνημειακή Ζωγραφική στο Τμήμα Μνημειακής Τέχνης Τουτεβόλ.

Ασχολήθηκε επίσης με την μνημειακή τέχνη δημιουργώντας έργα σε συνάρτηση με την αρχιτεκτονική σε μνημειώδεις τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, ανάγλυφα και μεταλλικές γλυπτικές κατασκευές σε δημόσια κτήρια, μουσεία, σχολεία, αεροδρόμια και ξενοδοχειακές μονάδες.

Με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, πρόβαλε το έργο του για το οποίο τιμήθηκε διεθνώς αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. σε μουσεία, κρατικές συλλογές και σε διάφορα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερες παρουσιάσεις ολοκληρωμένων κύκλων της τέχνης του έγιναν σε ευρωπαϊκές πόλεις οι οποίες φημίζονται για την πολιτιστική τους ιστορία όπως η Φλωρεντία, το Παρίσι και η Γενεύη. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, κρατικές συλλογές και σε διάφορα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Διετέλεσε Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου ενώ από το 2007 είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Τεχνών «Πήγασος» στη Λεμεσό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media