Μαρία Στυλιανού

maria-stylianouΗ Μαρία Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Η αγάπη της για τις ξένες γλώσσες, τη μουσική και τη συγγραφή βιβλίων ξεκίνησε από τα παιδικά χρόνια. Κάνει το μεγάλο βήμα γύρω στα τριάντα της, εκδίδοντας το πρώτο της μυθιστόρημα που βασίζεται σε προσωπικά της βιώματα. Τίτλος: «Με λένε Νάσια».

Αυτή η κατάθεση ψυχής την ολοκληρώνει, την ισορροπεί, ωριμάζοντας την ακόμα περισσότερο. Ο έρωτας για τη λογοτεχνία μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, ώσπου αποφασίζει να εκδώσει και το δεύτερο της μυθιστόρημα. Μια αληθινή ιστορία αγάπης σύγχρονη, καθημερινή. Τίτλος: «46 Λεπτά στον ωκεανό της αγάπης μας».

Το τρίτο της μυθιστόρημα βασισμένο στην προσωπική ιστορία μιας φίλης της έχει τίτλο «Όταν οι άγγελοι εκδικούνται», βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας φίλης της. Πραγματεύεται την ιστορία μιας κοπέλας η οποία στην παιδική της ηλικία βιώνει τραυματικές εμπειρίες από τον έκλυτο βίο της μητέρας της που βρίσκει τραγικό θάνατο στο πεζοδρόμιο εθισμένη στα ναρκωτικά. Και η ίδια, μοιραία μπλέκεται στα γρανάζια του ιδίου μηχανισμού και πεθαίνει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Φέτος έχει εκδώσει το τέταρτο της βιβλίο με τίτλο «Κασσάνδρα» το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Public - My Mall στο Zακάκι.

Η Μαρία Στυλιανού δημιούργησε το 2009 τον εκδοτικό οίκο «Αναζητήσεις», με στόχο τη γνωριμία των αναγνωστών με αξιόλογους Κύπριους συγγραφείς, τους οποίους οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media