Δημήτριος Καππαής

dimitris-kappaisΈνας από τους πολυγραφότατους επιστήμονες της Κύπρου είναι ο συμπολίτης μας Δημήτριος Καππαής ο οποίος κατάγεται από το όμορφο και γραφικό χωριό Βάσα Κοιλανίου. Η αγάπη του προς την έρευνα και τη συγγραφή ξεκίνησε από πολύ νωρίς, από τα φοιτητικά θα έλεγε κανείς χρόνια.

Έτσι μετά το πέρας των σπουδών του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την εγκατάστασή του στη Λεμεσό, ασχολήθηκε συστηματικά και με απόλυτα επιστημονικό τρόπο με τη συγγραφή βιβλίων αγιολογικού περιεχομένου ενισχύοντας έτσι το έργο των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η δραστηριότητα του αυτή, η οποία έτυχε ευμενών σχολίων υπήρξε αφορμή για επέκταση των σπουδών του και την απόκτηση του τίτλου ειδίκευσης στην έρευνα (Master) από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για την Εκκλησία της Κύπρου φαίνεται μέσα από το πλούσιο συγγραφικό του έργο (55 συνολικά βιβλία και έπεται συνέχεια), το οποίο ασχολείται με την Κυπριακή Αγιολογία καθώς επίσης και με τα εκκλησιαστικά μνημεία του τόπου μας.

Σήμερα, ο Δημήτριος Καππαής βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εκπόνησης της διδακτορικής του Διατριβής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Οι επονομαζόμενοι Αλαμάνοι άγιοι της Κύπρου μέσα από τις πηγές και την τοπική παράδοση».

Ο συγγραφές εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού. Είναι συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού σε διάφορους τομείς του Ποιμαντικού της έργου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media