Τερίνα Μαλιώτη - Δοράτη

agkalia-tis-monaksias-vivlioΜία βαθυστόχαστη ψυχολόγος, φιλόσοφος και δάσκαλος των ανθρωπίνων αξιών. Η Τερίνα Μαλιώτη - Δοράτη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εξειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία εκπονώντας διδακτορική διατριβή με θέμα «Επίδραση της οικογένειας στην ψυχοπαθολογία του ατόμου».

Εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος. Παράλληλα ασχολείται με το ψυχολογικό - κοινωνικό μυθιστόρημα. Από τις εκδόσεις Πατάκη, το 2002, εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Ο Βυθός των Ψυχών» κι αργότερα η «Αγκαλιά της Μοναξιάς» από τις εκδόσεις Κέδρος, 2011.

Στα δύο της έργα η Τερίνα αποδεικνύει έμπρακτα την αδιάλειπτη επικοινωνία της, μέσα και έξω από τα Ελληνικά Σύνορα. Η βαθιά και πολύπλευρη μόρφωσή της την καθιστούν μια διακεκριμένη προσωπικότητα, ένα πρότυπο γυναίκας στην κοινωνία και την επιστήμη της Ψυχολογίας. Με τη δράση της τιμά την πνευματική της πατρίδα Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Ως πνευματική παρουσία δεσπόζει στον ευρύτερο κοινωνικό και επιστημονικό χώρο του Ελληνισμού. Με το έργο της εισπράττει απλόχερα το θαυμασμό και την απεριόριστη αγάπη των αναγνωστών της.

Μέσα από το έργο της, η Τερίνα παρουσιάζει μία χαρισματική προσωπικότητα, μια πολυτάλαντη λογοτέχνη και πολύπλευρη κοινωνική εργάτη, που συγκεντρώνει δύναμη πνεύματος, ευρεία παιδεία, αίσθηση χρέους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο καθώς και πρότυπο κοινωνικής ευθύνης. Κύρια χαρακτηριστικά του έργου της είναι η γλαφυρότητα, η εμβρίθεια, η πρωτοτυπία και η διαυγής διάνοια. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως η Τερίνα Μαλιώτη-Δοράτη τηρεί το κατά τον Αριστοτέλη «χωρίς κίνηση και δράση δεν υπάρχει ευτυχία». Την ευτυχία και την αγάπη ζητάει μέσα από το έργο της η συγγραφέας. Στο έργο της «Η Αγκαλιά της Μοναξιάς» μεταφέρει τους ήρωες της στην Κύπρο, κυρίως στη Λεμεσό, τη Γενεύη, την Αθήνα και το Λονδίνο.

Η Τερίνα Μαλιώτη – Δοράτη είναι μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον Κύπριο, γεννηθέντα στη Λεμεσό, Γιάννη Δοράτη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media