Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου

Η Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου, συγγραφέας-εκπαιδευτικός από τη Λεμεσό, με ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, τίμησε την Κύπρο και τη Σύγχρονη Κυπριακή Λογοτεχνία στο 30ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στην Αθήνα που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Στην καταξιωμένη συμπατριώτισσα μας συγγραφέα, απονεμήθηκε το Β’ Πανελλήνιο Βραβείο Δοκιμίου για την έρευνά της με τίτλο «Ο Θερβάντες και η Δημιουργία του Δον Κιχώτη».

Την κριτική επιτροπή για το δοκίμιο αποτελούσαν ο Γιώργος Μαρινάκης, Έφορος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και δοκιμιογράφος, η Μαρία Σκουρολιάκου, ποιήτρια-δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας (Ουνέσκο) και ο Νίκος Ταβουλάρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών – λογοτέχνης.

Η τελετή απονομής έγινε στις 12 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο το Δήμου Αθηναίων στην «Αίθουσα Αντώνη Τρίτση». Το σκεπτικό της βράβευσης ανέλυσε ο κ. Μαρινάκης ενώ την απονομή του βραβείου έκαναν -τιμής ένεκεν- ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Έφορος της Π.Ε.Λ. Γ. Μαρινάκης.

Η Άνδρη Χριστοφίδου Αντωνιάδου πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κυπριακή Λογοτεχνία το 1984. Έχει εκδώσει έξι βιβλία, έδωσε μεγάλο αριθμό διαλέξεων στην Κύπρο και στην Ευρώπη και έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες. Έχει λάβει σημαντικό αριθμό λογοτεχνικών βραβείων στο εξωτερικό. Θεωρείται η σημαντικότερη ερευνήτρια στην Κύπρο για τον Λόρκα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media