Ανδρέας Εφεσόπουλος

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. (Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο). Σπούδασε ζωγραφική στο Saint Martin’s School of Art στο Λονδίνο (1962-1966) και πήρε το δίπλωμα «National Diploma in Design, /N.D.D.».

Το 1966-1967 φοίτησε κατόπιν υποτροφίας στο HORNSEY COLLΕGE OF ART στο Teacher’s Training Department και πήρε το δίπλωμα «Art Teacher’s Certificate, A.T.C.».

Εργάστηκε για ένα χρόνο (1967) σαν καθηγητής Τέχνης στο HARROW COUNTRY BOY’S GRAMMAR SCHOOL στο Λονδίνο, και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργάστηκε σε διάφορα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 1989 προάχθηκε στη θέση του Βοηθού Διευθυντή, και το 1998 στη θέση του Διευθυντή, μέχρι το 2004 που αφυπηρέτησε.

Ασχολείται με τη Ζωγραφική και τη Γλυπτική έχοντα στο ενεργητικό του δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από το 1960 μέχρι σήμερα.

Σκηνογράφησε και επιμελήθηκε δύο παραγωγές της Ε.Θ.Α.Λ. «Τα ρούχα του Βασιλιά» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσον και το «Τελευταίο φεγγάρι» του Αντρέα Κουκκίδη.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Τέχνης, αντιπρόεδρος της Κυπριακής Οργάνωσης για την εκπαίδευση μέσω της Τέχνης, πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. και μέλος των γενικών αντιπροσώπων της Ο.ΕΛ.Μ.Ε.Κ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media