Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Γεννημένος το 1969 με καταγωγή από Ακάκι, το γένος Κωστή Στασή και από Μόρφου, το γένος Γεωργίου Καραπούτσιου. Το 1974 κόπηκαν οι μνήμες. Μεγαλωμένος στην Λεμεσό. Λογιέμαι πρόσφυγας γιατί ποτέ μου δεν ρίζωσα στην απ’ εδώ πλευρά του νησιού μας.

Σπουδές, παραλίγο νομικός γλύτωσα την τελευταία στιγμή, τελικά δάσκαλος. Με τη ζωγραφική συναντηθήκαμε νωρίς, μα η μεγάλη αγάπη αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991 όπου πήγα να πληρώσω το νοίκι στην κυρά-Ελένη. «Θα μάθω και εγώ να φτιάχνω απ αυτές…» είπα δείχνοντας τις εικόνες που χρόνια δεν είχα προσέξει… Ο γιος της μοναχός, κοντά του άρχισα να βλέπω μέσα από το φως της Βυζαντινής Τέχνης. Ποτέ δεν έμαθα να φτιάχνω εικόνες…

Παντρεμένος με το ζουμπούλι (Θεοδώρα) που φέρνει άρωμα Κερύνειας και φωνή ακαθκιώτικη. Μαρία, Σταυρινή και Αναστάσης τα τρία κορυφαία ζωντανά έργα μου.

Η γνωριμία μου με τον αγαπημένο φίλο και πνευματικό μου πατέρα στον χώρο της τέχνης χαράκτη Χαμπή ήταν καθοριστική για τα μετέπειτα ταξίδια μου στο χώρο της ζωγραφικής.

Δεν λογίζομαι ζωγράφος ούτε καλλιτέχνης και ούτε έτσι θέλω να με αποκαλείτε. Βρέστε κάτι άλλο… Εγώ δηλώνω ένας δάσκαλος που δραπετεύω στις θάλασσες των χρωμάτων μου…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media