Ιάκωβος Μενελάου

iakovos-menelaouΟ Ιάκωβος Μενελάου γεννήθηκε στη Λεμεσό και μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης του στο Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα (Κλασική Κατεύθυνση) και τη συμπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου πήρε πτυχίο Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Στη συνέχεια έκανε σπουδές στο Queen’s University, Belfast Institute of Byzantine Studies και στο University of Wales, Trinity Saint David (Department of Theology and Religious Studies, MTh Orthodox Studies).

Η μεγάλη γνώση που απέκτησε μέσα από τις σπουδές στην ελληνική και λατινική φιλολογία αλλά και στη βυζαντινολογία και τη θεολογία-θρησκειολογία, συνέβαλαν ώστε να στρέψει το ενδιαφέρον του και στην λογοτεχνική δημιουργία, μέσα από την οποία εκφράζονται και οι φιλολογικές του ανησυχίες.

Η πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση έγινε το 2010 με την Ποιητική Συλλογή «Άξιος Απαξίωσης» και ακολούθησε, ένα χρόνο αργότερα η Ποιητική Συλλογή «Σατύρου Σάτιρες».

Αρκετά είναι και τα φιλολογικού περιεχομένου άρθρα του τα οποία δημοσιεύτηκαν κυρίως στην Εφημερίδα των Αναζητήσεων. Ανάμεσα τους: Αναλύοντας το Μέρος ΙΙΙ από το «Μονόγραμμα» του Ελύτη.
«Οι Έφεδροι της Κύπρου».
«Η Ενοχοποίηση Ενός Αθώου».
«Το Χρονικό μιας Σφαγής».
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media