Θάλεια Κουνούνη Πολυβίου

Το Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Λιβάνης» σε Ελλάδα και Κύπρο το βιβλίο «Το τέλος ήταν μόνο η αρχή» από μία νέα συγγραφέα, τη Θάλεια Κουνούνη Πολυβίου. Κάνοντας λοιπόν με αυτό το μυθιστόρημα την παρθενική της εμφάνιση στο χώρο της λογοτεχνίας, η Θάλεια Κουνούνη αρχίζει να παρουσιάζει το έργο της σε διάφορες εκδηλώσεις, ξεκινώντας από τη Λεμεσό και συνεχίζοντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, συνομιλώντας με το αναγνωστικό κοινό και προκαλώντας το να την «δοκιμάσει» και δίνοντας την υπόσχεση πως έπεται συνέχεια.

Η Λεμεσιανή συγγραφέας ανακαλύπτει σύντομα πως το βιβλίο της τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης και μόλις λίγους μήνες μετά την εκδόση του, κατακτά μία θέση στα ευπώλητα βιβλία. Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και στο δικαίωμα τους να χαίρονται τον έρωτα. Με μία προκλητική και ταυτόχρονα γεμάτη μηνύματα ιστορία, η Θάλεια γράφει για τον έρωτα μέσα από μακροχρόνιες σχέσεις, αποτυπώνει πραγματικές εξιστορήσεις γυναικών πλασμένες με την απαραίτητη μυθοπλασία.

Κρατά την υπόσχεσή της και μόλις ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2010, κυκλοφορεί το δεύτερο μυθιστόρημά της «Κράτα με... η Κιβωτός σαλπάρει». Ένα βιβλίο ψυχής, όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, αφού η αγάπη προς τον πλησίον και η απαραίτητη ανάγκη τού να συγχωρείς, προβάλλονται μέσα από μία παράξενη ιστορία που σκοπό έχει να αφυπνίσει συνειδήσεις.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της μυθιστόρημα «Όπου και να ’σαι σ’ αγαπώ». Η Θάλεια έχει εξηγήσει γιατί διάλεξε να δώσει αυτόν τον τίτλο σε πρόσφατη συνέντευξή της:

«Ο τίτλος έχει απόλυτη σχέση με την ιστορία που διαδραματίζεται. Κάποιοι από τους αγαπημένους ανθρώπους των ηρώων έχουν “φύγει”. Άλλοι απομακρύνθηκαν, άλλοι αποχώρησαν, κάποιοι έχουν πεθάνει και κάποιοι εξαφανίστηκαν. Όμως για κάθε περίπτωση ξεχωριστά υπάρχει η ανάγκη του κάθε ήρωα να εκφράσει την αγάπη του στον άνθρωπο που έχει “φύγει” μακριά του. Κι όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο: “Πώς λες σε κάποιον που έχει φύγει ότι τον αγαπάς; Πού τον ψάχνεις; Πού τον γυρεύεις; Θέλεις να του το πεις, μα δεν είναι κοντά σου. Τι κάνεις; Απλώς κοιτάς ψηλά και ψιθυρίζεις: Όπου και να ’σαι σ’ αγαπώ!”»

Η Τροοδία Αντωνιάδου είναι Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού του ΔΗ.ΚΟ και Σχολική Έφορος Δήμου Λεμεσού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media