Μαρία Ζόφια Χρίστου

Η Μαρία Ζόφια Χρίστου γεννήθηκε το 1971 στο Lodz (Λοντζ) στην Πολωνία. Σπούδασε Πολωνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λοντζ και το 1995 πήρε το τίτλο Μάστερ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά. Μιλάει τέσσερεις γλώσσες: Πολωνικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά.

Συνεργάστηκε με την πολωνική εφημερίδα ”EXPRESS ILUSTROWANY” και δημοσίευσε αρκετά άρθρα. Στην Πολωνία εργάστηκε στην δημόσια εκπαίδευση για 14 χρόνια. Εδώ και 5 χρόνια εργάστηκε στα Επιμορφωτικά Κέντρα Λεμεσού που δίδασκε πολωνική γλώσσα.

Η κ. Μαρία μένει στην Λεμεσό, είναι παντρεμένη με τον γιατρό Γιώργο Χρίστου και έχουν ένα παιδί 7 χρονών, τον Χρίστο.

Το 2013 η κ. Χρίστου έκδωσε το βιβλίο με τον τίτλο: “Moje dlugie cypryjskie wakacje” (“Οι μακρυνές κυπριακές μου διακοπές”). Το 2016 δημοσίευσε το δεύτερο βιβλίο με τον τίτλο: “Moja barwna cypryjska mozaika” (“Το πολυχρωματικό κυπριακό μωσαϊκό μου”). Τα βιβλία είναι γραμμένο στην πολωνική γλώσσα και ενημερώνουν τον αναγνώστη για την Κύπρο – τον πολιτισμό της, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις την θρησκεία, την ελληνική μιθολογία, το θέατρο, εικαστικά και οικολογικά θέματα.

Η κ. Μαρία έχει και blog που γράφει άρθρα για την Κύπρο. Αυτό το blog βοηθάει ώστε να αυξηθεί το τουριστικό ρέυμα από την Πολωνία στην Κύπρο. Επίσης βοηθάει ώστε οι Πολωνοί να μάθουν για τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και το κυπριακό πρόβλημα. Η κ. Χρίστου συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό “Blogerzy ze Świata” (“Οι Bloggers του Κόσμου”).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media