Άντρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου

Η Άντρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε Γαλλική και Ισπανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Σπουδές έκανε και στα Πανεπιστήμια της Σαραγόσας της Ισπανίας, της Νίκαιας και στο Μονμπελιέ της Γαλλίας καθώς και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ερφούρτης στη Γερμανία.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση.

Στη λογοτεχνία έκανε την εμφάνιση της στα μέσα της δεκαετίας του 80 εκδίδοντας τις ποιητικές της συλλογές: «Ηλιοστάλαγμα» 1984 και «Παλίρροιες» 1986. Η συλλογή «Τα ποιήματα της Ευρώπης» ήταν το επόμενο ποιητικό της έργο που κυκλοφόρησε το 2003. Η τελευταία αυτή συλλογή είναι δίγλωσση με ποιήματα στα ελληνικά και στα αγγλικά. Έγραψε επίσης το μυθιστόρημα «Η βροχή δε σταμάτησε ακόμα».

Το 2000 εξέδωσε και το βιβλίο «Ο Φρειδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε τρεις διαστάσεις» το οποίο έχει αρχειοθετηθεί στο Μουσείο Λόρκα που βρίσκεται στο Φουαντεβακέρος και στο Ίδρυμα Λόρκα στη Μαδρίτη. Για το πολύ σημαντικό αυτό έργο έχει συνεργαστεί με το ΡΙΚ και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Η Άντρη Χριστοφίδου - Αντωνιάδου έχει δώσει πολλές διαλέξεις για διάφορα λογοτεχνικά και άλλα θέματα. Είναι μέλος της Π.Ε.Ν ΚΥΠΡΟΥ, του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού και της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης». Απέσπασε τιμητική διάκριση το 2001, για την συνολική ποιητική δημιουργία της από το Υπουργείο Νοτιοανατολικού Αιγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ρόδου.

Η Τροοδία Αντωνιάδου είναι Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού του ΔΗ.ΚΟ και Σχολική Έφορος Δήμου Λεμεσού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media