Η νέα παλιά Τουρκία

Το οριακό αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος υπέρ του Ναι με ποσοστό 51,41% έναντι 48,59% του Όχι οριοθετεί τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στην Τουρκία.

Από την ημέρα εκλογής μου, η οποία προέκυψε με την στήριξη και την συμβολή των συνδημοτών μου, κύριο και πρωτεύον μου μέλημα ήταν και είναι η προώθηση του κοινού καλού, η στήριξη των δημοτών για την επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής καθώς και η προστασία τόσο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και της σωματικής τους ακεραιότητας.

Αντίθετο ρεύμα…

Στο αντίθετο ρεύμα με την κοινωνία βρίσκονται οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθούνται από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Πάντα με συνέπαιρνε η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης που θα σεβόταν και θα αγκάλιαζε τους λαούς που θα αποφάσιζαν να ανήκουν κοντά της. Μιας Ευρώπης που θα έσπαζε τον διπολισμό και το ψυχροπολεμικό κλίμα που δημιουργούσαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία επισκιάζοντας τη σύγχρονη ιστορία. Μιας Ευρώπης με αρχές, αξίες και αλληλεγγύη.

Το Δασούδι αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι πρόκειται για το μοναδικό παραθαλάσσιο αστικό πάρκο στην Κύπρο. Η μοναδικότητά του καθιστά την ανάγκη προστασίας και διατήρησής του ακόμα πιο επιτακτική.

Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα σε ένα μήνα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη προσπαθεί να το κάνει εδώ και δύο χρόνια, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι.. τρύπες στο νερό. Η διαφορά φιλοσοφίας και πολιτικής των δύο κυβερνήσεων είναι χαώδης και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες:

Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση να διανυθεί μέχρις ότου τα κόμματα αποκτήσουν νέα ταυτότητα και προσανατολισμό για αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία αποτελεί ορόσημο στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σε μια κρίσιμη περίοδο σε διάφορους τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα τα δύο κράτη.

Το αέριο του γέλιου

Αφού δεν κατάφερε το πολυσυζητημένο Φυσικό Αέριο να μας χαρίσει το πολυπόθητο χαμόγελο και την πολυαναζητούμενη αισιοδοξία νομίζω πως ο επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι το αέριο του «γέλιου» να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε απελπισμένο, σε κάθε απογοητευμένο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε «κουρεμένο», στον κάθε ένα που το σπίτι του κινδυνεύει με εκποίηση,

Αποτελεί γεγονός ότι οι νέοι έχουν αποστασιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική ζωή του τόπου. Θα μπορούσε εύκολα να λεχθεί ότι «η στάση των νέων απέναντι στην κοινωνία καθορίζεται από την ίδια την κοινωνία.»

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media