Το όραμά μου για τη ΛεμεσόΗ Κύπρος, και ειδικότερα η Λεμεσός, είναι η βάση που επέλεξα για μένα, την οικογένειά μου και την επιχείρησή μου. Την νιώθω πραγματικά σαν σπίτι μου και είναι ένας τόπος για τον οποίο νοιάζομαι πολύ.

Υπάρχουν αρκετά σημεία που πιστεύω ότι έχουν πολλές δυνατότητες και περιθώρια ανάπτυξης στη Λεμεσό και θα ήθελα πολύ να συμβάλω στην ανάπτυξη τους με την πάροδο του χρόνου.

Το όνειρο μου αρχίζει με τη δημιουργία της δικής μου σχολής πυγμαχίας εδώ στη Λεμεσό. Στην ερασιτεχνική μου καριέρα ως πυγμάχος, έχω δει πολλές σχολές πυγμαχίας και σε όλες ένιωθα ότι έλειπε κάτι. Οραματίζομαι την τέλεια σχολή πυγμαχίας και πιστεύω ότι η πυγμαχία μπορεί να γίνει κάποτε πολύ δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο. Προσωπικά νιώθω ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει ήδη γίνει δημοφιλές είναι η έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση και την επιχειρηματική κοινότητα. Κανείς δεν έδειξε αρκετό ενδιαφέρον ώστε να αναπτύξει και να προωθήσει αυτό το άθλημα και πραγματικά είναι κρίμα γιατί οι Κύπριοι είναι αθλητικοί και έχω δει πολύ ταλέντο σε πυγμάχους εδώ. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους δώσουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουν το άθλημα αυτό και να τους ενθαρρύνουμε. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε επαγγελματική και κατάλληλη υποδομή για τη νέα γενιά και σας το εγγυούμαι ότι μόλις το κάνουμε αυτό θα δούμε να αναδύεται ένας εντυπωσιακός αριθμός πρωταθλητών από την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν μια μέρα να δημιουργήσουν μια επαγγελματική ομάδα πυγμαχίας για την Κύπρο, ακόμα κι αν αυτό φαντάζει τώρα ένα μακρινό όνειρο.

Όσον αφορά στο περιβάλλον, ποτέ δεν υπάρχουν αρκετά που εμείς ως πολίτες μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τη διαφορά. Είναι πάντα χαρά μου να λαμβάνω μέρος σε προσπάθειες ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και ένα πολύ καλό σημείο από το οποίο μπορούμε να αρχίσουμε είναι ο καθαρισμός των παραλιών και των δασών. Αυτή την περίοδο, φοβάμαι ότι οι τοπικές αρχές μπορεί να μην έχουν αρκετούς πόρους για να παρέχουν επαρκή βοήθεια, επομένως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δείξουνε ενδιαφέρον και να αναλάβουν δράση. Παρόλ’ αυτά είναι αδύνατο για οποιονδήποτε επιχειρηματία να αναλάβει να καθαρίσει ολόκληρη τη χώρα. Στηρίζουμε αυτό που βλέπουμε, που συνήθως είναι οι περιοχές στις οποίες ζούμε, δουλεύουμε και ταξιδεύουμε.

Η φιλανθρωπία ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Προέρχεται από μια αίσθηση που έχω μέσα μου και τη θέληση να κάνω τη διαφορά στη ζωή ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Για να εμπλακείς στη φιλανθρωπία, πρέπει να κατανοήσεις τις ανάγκες της συγκεκριμένης κοινωνίας στην οποία ζεις, ούτως ώστε οποιοδήποτε πρόγραμμα ιδρύσεις να μπορεί να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες. Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και πραγματική αλλαγή μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικά μόνο μέσω συνεχόμενων προσπαθειών, στοχεύοντας ένα συγκεκριμένο τομέα της κοινωνίας στον οποίο θα ήθελες να βο- ηθήσεις και εστιάζοντας τον χρόνο και τους πόρους σου εκεί. Το όραμα μου είναι να έχω το δικό μου φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Κύπρο μια μέρα και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχω όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι για να δημιουργήσω τη δομή του. Δυστυχώς κάποια προβλήματα στην κοινωνία έχουν βαθιές ρίζες και είναι υπερβολικά μεγάλα για να μπορεί να τα λύσει ένας επιχειρηματίας γιατί αφορούν τομείς που μόνο η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει και το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην έλλειψη χρημάτων.

Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την ευθύνη να φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και αυτούς που είναι λιγότερο προνομιούχοι και είμαι πάντα ανοικτός σε ιδέες που στοχεύουν στη βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Σημείωση: Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου περιλαμβάνει προσωπικές απόψεις και ιδέες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί ή παρερμηνευθεί σαν επενδυτική συμβουλή.

*Andrey Dashin Ιδρυτής της ForexTime Ltd (FXTM), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέτοχος της Alpari.


Αναζήτηση