«Το πιστόλι στον κρόταφο» της Βουλής και των πολιτώνΓιατί πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών εν μέσω οικονομικής κρίσης; Επειδή «έτσι προβλέπει το Μνημόνιο». Γιατί πρέπει η Βουλή να αποφασίσει με «το πιστόλι στον κρόταφο» για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Επειδή «αν δεν εγκριθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστεί πρόσθετο Μνημόνιο».

Γιατί, όμως, δεν εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, όπως η πρόταση που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για εξασφάλιση 1,4 δις ευρώ χωρίς να χρειαστεί να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις; Γιατί η Κυβέρνηση επιμένει δογματικά σε μια συνταγή ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου; Γιατί απέτυχαν ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Ποιος εγγυάται ότι αν γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις θα εισπραχθεί το ποσό που «προβλέπει το Μνημόνιο» και δεν θα χρειαστούν πρόσθετα φορολογικά μέτρα; Πώς διασφαλίζονται θέματα εθνικής ασφαλείας με τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών ημικρατικών οργανισμών; Πώς διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι ο ηλεκτρισμός στους πολίτες εάν η ΑΗΚ ανήκει σε ιδιωτικά συμφέροντα; Γιατί η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται επιτέλους με την Τρόικα και φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων τη Βουλή με απειλές και εκβιασμούς αν δεν εγκριθεί το επίμαχο νομοσχέδιο;

Αυτή η απαξίωση των θεσμών και η κοροϊδία των πολιτών από την Κυβέρνηση είναι πρωτοφανής. Η Κυβέρνηση (αποδεδειγμένα πλέον) λειτουργεί ως υπηρέτης της Τρόικας και όχι ως υπηρέτης των συμφερόντων του λαού. Η Κυβέρνηση, χωρίς να παρουσιάσει κάποια ολοκληρωμένη μελέτη για τους ημικρατικούς, χωρίς να καταθέσει μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των οργανισμών αυτών, χωρίς κανένα «σχέδιο βήτα» και χωρίς να διαπραγματευτεί με την Τρόικα, επιμένει δογματικά σε λύσεις που διχάζουν και εντείνουν την πολιτική και κοινωνική αστάθεια. Στρέφει το «πιστόλι στο κρόταφο» ενάντια στη Βουλή και στους πολίτες και τους απειλεί.

Δυστυχώς, είναι σε όλους πια φανερό ότι η Κυβέρνηση επέλεξε μια μονόπλευρη πολιτική που στρέφεται ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών. Είτε για λόγους ιδεοληψίας, είτε επειδή είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί, η Κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αυτοκτονική συνταγή που μας οδήγησε στο κούρεμα καταθέσεων, στην οικονομική καταστροφή και στην κοινωνική εξαθλίωση. 

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η Συμμαχία Πολιτών δεν θα συναινέσει στο ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών. Επειδή –και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε- λύσεις υπάρχουν!

Λύσεις όμως που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κράτους μας και τα συμφέροντα των πολιτών και όχι λύσεις που ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο με «το πιστόλι στον κρόταφο»!    

*Ο Κυριάκος Ιεζεκιήλ Μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών


Αναζήτηση