Κυπριακό ποδόσφαιρο 2014 Καληνύχτα μας!Κύπρος 2014: Τσίρειο Στάδιο. Ποδοσφαιρικός αγώνας που θα κρίνει τον πρωταθλητή της χρονιάς. Τεράστιος αριθμός αστυνομικής δύναμης γύρω από το Τσίρειο. Μέρες πριν υπουργός και αστυνομία διαλαλούν τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν για τον αγώνα ούτως ώστε να επιτραπεί η ομαλή διεξαγωγή του και οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους με ασφάλεια.

Ήρθαμε τελικά αντιμέτωποι με ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Ο αγώνας διακόπηκε στη μέση αφού τελικά τα μέτρα της αστυνομίας ήταν τόσο ανίσχυρα που επέτρεψαν να μπουν κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο.

Ερώτημα 1: Τι έλεγχος έγινε κατά την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο;;;  Χαρακτηριστικά κατά την είσοδο μου στο γήπεδο ο μόνος έλεγχος που μου έγινε ήταν αν είχα στην τσάντα που κρατούσα μπουκάλα με νερό - ναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς είμαι πολύ επικίνδυνη αν κουβαλω πλαστικό μπουκάλι με νερό στο γήπεδο  αλλά είναι πιο ακίνδυνες οι κροτίδες και γι' αυτό μάλλον δεν έγινε έλεγχος αν κουβαλούσα οτιδήποτε άλλο μαζί μου. Επομένως οποιοσδήποτε μπορούσε να περάσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι ήθελε αφου ο έλεγχος που έγινε ήταν μηδαμινός και προφανώς δεν είμαι η μόνη που το λέει (τα γεγονότα μιλούν επίσης!).

Ερώτημα 2: Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες (=η υποχρέωση κάποιου να ανταποκριθεί σε ορισμένη εντολή, υπόσχεση, καθήκον κτλ.) για τα μέτρα που δεν πάρθηκαν τελικά;;;

Ερώτημα 3: Βρισκομαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, 10000 οπαδοί στερήθηκαν ίσως κάτι για να παρευρεθούν σ' αυτό τον αγώνα και να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους στο τελευταίο παιχνίδι και να πανηγυρίσουν στο τέλος το πρωτάθλημα, ποιος θα τους αναπληρώσει αυτό που δεν είδαν;;

Ερώτημα 4: Όταν το 2011 έγινε η φονική έκρηξη στο Μαρί, πολιτικοί παράγοντες ζητούσαν ανάληψη ευθυνών της τότε Κυβέρνησης και παραίτησεις από τους υπευθύνους για την τραγωδία. Τώρα πρέπει να περιμένουμε για ακόμη μια φορά νεκρούς για να αναλάβουν τις ευθύνες τους;;

Σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογήσω τον "ηλιθιο", "ανεγκέφαλο" που έριξε την κροτίδα στο γήπεδο και πήρε στο λαιμό του τόσους οπαδούς. Αλλά οι ευθύνες επιβαρύνουν κυρίως το αστυνομικό σώμα που παρευρέθηκε εκεί και τους αρμόδιους που ήταν επεύθυνοι για τον έλεγχο κατα την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο.

Κανένας έλεγχος, καμιά ανάληψη ευθυνών, κανένας σεβασμός. Ειμαστε λαός ανεύθυνος και ανεγκέφαλος που δεν μπορεί να ελεγξει ο καθένας τον εαυτό του, πόσο μάλλον η αστυνομία την "δημόσια τάξη". Κύπρος 2014. Καληνύχτα Ποδόσφαιρο!

Υ.Γ: Στις υπολοιπες χώρες της Ευρώπης, βλέπε Ισπανία,  παρόμοιοι τελικοί πρωταθλήματος τέλειωσαν ομαλά. Οι οπαδοί και των δυο ομάδων χειροκρότησαν τους πρωταθλητές.


Αναζήτηση