Γυναίκες αντάρτισσεςΕτεροχρονισμένα και άκομψα ο Δυτικός τύπος ανακαλύπτει επιτέλους και εκθειάζει την γυναικεία αγωνιστική παρουσία στην κουρδική πόλη Κομπανί. Εξαίρει την ηρωική θυσία της 19χρονης Κούρδισσας αντάρτισσας που πυροδότησε χειροβομβίδα, εξοντώνοντας τζιχαντιστές και την φιλοπατρία μαχητών και μαχητριών.

Οι γυναίκες στο Κομπανί, όπως και η ίδια η κουρδική πόλη στα σύνορα Συρίας –Τουρκίας ήταν μέχρι πρότινος άγνωστες. Τώρα βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, γιατί η πόλη δέχεται στενή πολιορκία από το Ισλαμικό κράτος (ΙΚ) από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι Κούρδοι αντάρτες και αντάρτισσες αντιστέκονται σθεναρά . Το σχεδόν αυτόνομο καντόνιο του Κομπανί, στην αυτόνομη περιοχή Ροζάβα της Συρίας, μετά από δημοκρατική επανάσταση, είχε αρχίσει να οργανώνεται, δημιουργώντας αστυνομία, κοινοβούλιο και στρατό. Πριν από τον εμφύλιο στη Συρία, Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι και Ασσύριοι, ζούσαν ειρηνικά και συγκυβερνούσαν. Ωστόσο, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην περιοχή, επιχειρώντας δολοφονίες, βιασμούς, αιχμαλωσία και αγοραπωλησία γυναικών.

Η γυναίκα αντάρτισσα αποτελεί μέρος της κουλτούρας της κουρδικής αντίστασης. Η «οπλισμένη της όψη» φοβίζει τους τζιχαντιστές που θεωρούν κατάρα να πεθάνουν από γυναικείο χέρι, γιατί θα χάσουν τον... παράδεισο.

Ο δυτικός τύπος ενώ εκθειάζει την γυναικεία αγωνιστικότητα, αποκρύβει το γεγονός πως η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ΝΑΤΟ, εξακολουθούν να θεωρούν τρομοκράτες τους αγωνιστές του PKK και του YPG,  προς αγαλλίαση του νεοσουλτάνου Ερντογάν, που εξισώνει το ΡΚΚ, ως τρομοκρατική οργάνωση, με   τον ΙSIS.

Οι εξελίξεις στην περιοχή του Κομπανί, επιβεβαιώνουν πως ζούμε σε μια σύγχρονη ζούγκλα, σε μια αμοραλιστική εποχή. Εμπλεκόμενα συμφέροντα, άδικες αιματοχυσίες και «τέρατα - δυνάστες» έχει δημιουργήσει η ίδια η Δύση. Η επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, πυροδότησε φανατισμό και αστάθεια. Δημιούργησε το Ισλαμικό κράτος. Η «πολιτισμένη ανθρωπότητα» παρακολουθεί αμήχανα τις θηριωδίες   του Ισλαμικού Κράτους κατά χριστιανών και μουσουλμάνων.

Οι δυτικές χώρες έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο Κομπανί. Αυτές χρηματοδότησαν την ένοπλη αντιπολίτευση των ισλαμιστών (σύμφωνα με τον Τζων Μπάϊτεν), κατά του Άσαντ και της Χεζμπολάχ. Αυτές ανέχθηκαν τον Ερντογάν και το τουρκικό κράτος, να στηρίζουν ποικιλοτρόπως το Ισλαμικό κράτος. Το άφησαν ανενόχλητο να καταλάβει τις πετρελαιοπηγές στη Μοσούλη, να σκοτώσει , να βιάσει, να αποκεφαλίσει...

Η εμπλοκή της Δύσης, δημιούργησε παντού τερατογενέσεις. Αντί μουσουλμανικής άνοιξης, έφερε ισλαμικό χειμώνα. Ισχυρά δυτικά κέντρα συνεργάζονται με απαράδεκτους ολοκληρωτικούς σχηματισμούς. Χάριν γεωπολιτικών συμφερόντων, αναζωοπυρώνουν έριδες και αιματοχυσίες. Η Τουρκία, ως επιτήδειος τρίτος, καραδοκεί. Το ίδιο και η συμμαχία των ΗΠΑ. Ετοιμάζονται για νέες εισβολές στα κουρδικά εδάφη της Συρίας, αφήνοντας τους τζιχαντιστές να εκκαθαρίσουν το έδαφος στις επικίνδυνες κούρδικες περιοχές, προτού μπούν ως απελευθερωτές..

Συνιστά, όντως τραγική «ειρωνεία για την ‘πολιτισμένη Δύση’, ένα μαζικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, με αριστερό προσανατολισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, στις διαφορετικές θρησκείες, στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, να προσπαθεί να βάλει φρένο στις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, που φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ισχυρών αυτού του κόσμου».

*Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου Τέως Ευρωβουλευτής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αναζήτηση