Κάτι τρέχει! Να ανησυχούμε ή όχι;

Αγαπητοί φίλοι, ΑΝΗΣΥΧΩ με όσα γίνονται στη Κύπρο και στη γύρω περιοχή. Η συμμαχία (οικονομική και όχι μόνο) με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και η επέκτασή της με Λίβανο και Συρία θα είναι κάτι θετικό για το κυπριακό θέμα.  Αλλά αυτό βασίζεται τόσο στη θετική θέση των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας.

Μέχρι χθες θα έλεγα ότι πάμε καλά, αλλά μετά την επίσκεψη του Πούτιν στη Άγκυρα και του Νταβούτογλου στη Αθήνα, νομίζω τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η Τουρκία φαίνεται να μετακινήται (πόσο ουσιαστική είναι αυτή η μετακίνηση θα φανεί) από το Δυτικό στρατόπεδο προς την Ρωσία, γεγονός που μας φοβίζει ως προς τη στάση της Ρωσίας έναντι της Κύπρου.

Με δεδομένο ότι η Δύση (δεν έχει σημασία ποια χώρα) διαχρονικά υποστηρίζει το δημιούργημά της την Τουρκία, τον «Μεγάλο Ασθενή», η στάση της Ρωσίας για μας αποτελεί την τελευταία ελπίδα.

Είναι φανερό ότι ο Νταβούτογλου δεν πήγε στη Αθήνα για να συζητήσει το Κυπριακό (όπως διατείνονται τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ) ή το θέμα Θράκη, αλλά πήγε μόνο και μόνο για τον νέο αγωγό που θα αντικαταστήσει αυτόν της Ουκρανίας, και θα περνά από Τουρκία, Ελλάδα και τα Βαλκάνια (γι’ αυτό οι στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας - Σερβίας, η συμφωνία για νέο αγωγό με Σλοβακία, και διαμαρτυρίες Βουλγαρίας και Ρουμανίας κατά της Ε.Ε. για τα μέτρα κατά της Ρωσίας). Στο κυπριακό, φανερά και προκλητικά η πολιτική της Τουρκίας μένει αμετάβλητος, άρα τίθεται θέμα Ρωσίας.  

Ακόμα μέσα σε αυτή τη επιθετική πολιτική της Ρωσίας με τον νέο νότιο αγωγό της Ρωσίας μέσω Τουρκίας, που πάει ο αγωγός Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα – Ευρώπη; Πως μπορεί να συνυπάρξει η εξαγγελθήσα πολιτική του Ισραήλ για ένα υποθαλάσσιο αγωγό μέχρι την Ε.Ε.;

Εν τω μεταξύ οι στόλοι των ΗΠΑ, Αγγλίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, Ρωσίας, και Κίνας σιγά σιγά μαζεύονται έξω από το νησί μας, με διάφορα προσχήματα ( Ισλαμικό Κράτος, Συρία, κλπ) και τα μαύρα σύννεφα της πολεμικής σύγκρουσης μαζεύονται στα σύνορα Κριμαίας – Ουκρανίας με την Τουρκία να δηλώνει ουδέτερη, όπως πάντα.
Αναζήτηση