Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα


Αξιότιμε κύριε Τσίπρα,

Σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις εκεί όπου οι προκάτοχοι σου απέτυχαν παταγωδώς. Εκεί όπου πολιτικοί με περγαμηνές αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ανεπαρκείς και ανάξιοι να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της Ιστορίας.

Σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις και να διαψεύσεις όλους εμάς που πριν τρία σχεδόν χρόνια πιστέψαμε και εμπιστευθήκαμε τον Αντώνη Σαμαρά. Εμάς που ακούσαμε τον πρωθυπουργό Σαμαρά να μιλά στο μνημόσυνο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και πιστέψαμε στη ανατροπή. Πιστέψαμε στην αντίσταση, στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, μιας δυνατής Ελλάδας. Εμάς που ήπιαμε γουλιά-γουλιά το πικρό ποτήρι της διάψευσης, που είδαμε τις προσδοκίες μας να γκρεμίζονται και τις αλήθειες μας να μετατρέπονται σε φτηνά ψέματα.

Κύριε Τσίπρα, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,

Σου εύχομαι να κάνεις όλα όσα υποσχέθηκες, έστω και αν δεν πιστεύω πια ότι μπορούν να γίνουν θαύματα ή ότι θα σε αφήσουν οι «εταίροι» να κάνεις αυτά που θέλεις. Το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι τη Δευτέρα ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Μετά τις εκλογές της Κυριακής τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Το ποτάμι της οργής και της θλίψης έγινε χείμαρρος ελπίδας.

Αλέξη Τσίπρα,

Η εκλογή σας στην Πρωθυπουργία της Ελλάδας ήταν μια ηθική νίκη των ευρωπαϊκών λαών που δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από τα μνημόνια της λιτότητας και της φτώχειας. Ήταν μια νίκη του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στις πολιτικές της Μέρκελ και των συνοδοιπόρων της. Ήταν μια νίκη απέναντι στο κατεστημένο.

Είναι το ίδιο κατεστημένο που πρώτα σε περιφρονούσε γιατί ήσουν μικρός, μετά σε έβριζε γιατί ήσουν ενοχλητικός και τώρα σε κολακεύει γιατί σε τρέμει. Μην τους ακούς! Άκου τη φωνή της συνείδησης και της λογικής σου! Άκου τους Έλληνες που πίστεψαν σε σένα, που πίστεψαν στην Ελπίδα, που πίστεψαν στην αναγέννηση της Ελλάδας.

Κλείνω τώρα κύριε Τσίπρα και σε θερμοπαρακαλώ να μην μας διαψεύσεις και εσύ! Να μας αποδείξεις ότι κάναμε λάθος και ότι γίνονται θαύματα! Να πετύχεις εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν! Γιατί είσαι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να ανακτήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια και να ακολουθήσουμε το δρόμο που μας έδειξαν οι πρόγονοι μας. Για να υπάρξει μέλλον για τα παιδιά μας. Για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους ανθρώπους του σήμερα. Για να γυρίσει σελίδα η Ιστορία…

*Κυριάκος Ιεζεκιήλ, Πρόεδρος της Επ. Επ. Λευκωσίας και μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών


Αναζήτηση