Ελλάδα και Κύπρος στο ίδιο χαράκωμα…


Ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στη Λευκωσία, για συναντήσεις υψηλού επιπέδου και καθορισμό της κυβερνητικής πορείας που θα ακολουθήσει στα μεγάλα ζητήματα. Ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού εκτός Ελλαδικών «συνόρων», η οποία εκτός από τους ιδιαίτερους συμβολισμούς που από μόνη της εκπέμπει, στέλνει μηνύματα αισιόδοξα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη στιγμή, για την Ελλάδα, και την Κύπρο. Η μεν νέα Ελληνική Κυβέρνηση επιχειρεί ένα ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνο εγχείρημα, σε υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων-δεσμεύσεων της απαλλαγής από τον φασιστικό-κατοχικό -μνημονιακό ζυγό, η δε Κυπριακή, πέραν των οικονομικών προβλημάτων, έχει να αντιμετωπίσει και την επιδρομή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «…η Κύπρος, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού… η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και διεθνές πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων….». Το Κυπριακό, είπε ακόμη, υπάρχει από τότε που γεννήθηκε. «Γεννήθηκα οκτώ μέρες μετά την εισβολή της 20ης Ιουλίου» ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει φθάσει η ώρα για δίκαιη λύση χωρίς ξένα στρατεύματα και δυνάμεις κατοχής.

Φορτισμένη συγκινησιακά, ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, καθώς και η συνάντηση με προσφυγικά σωματεία και συγγενείς αγνοουμένων τους οποίους διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού θέματος.

«Πηγή έμπνευσης για τον απανταχού Ελληνισμό αποτελεί ο ηρωισμός και η θυσία των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.», έγραψε  στο βιβλίο επισκεπτών δίπλα στην αγχόνη. Περιηγήθηκε στα κελιά των μελλοθανάτων και στο χώρο της αγχόνης και συναντήθηκε με συγγενείς των Ηρώων Μαρτύρων. Ισχυρός ο συμβολισμός που απέδωσε στο χώρο θυσίας των Ηρώων, παρομοιάζοντας τον με το χώρο θυσίας του σκοπευτηρίου της Καισαριανής!

Ελλάδα και Κύπρος ανεξαρτήτως προσώπων, κομμάτων και ιδεολογιών δεν επιτρέπεται να πορεύονται σε διαφορετικούς δρόμους. Η ειλικρινής αδελφική συνεργασία και αλληλοβοήθεια αποτελούν τις ελάχιστες αναγκαίες προϋπόθεσες για την επίτευξη των κοινών Εθνικών στόχων. Και η εθνική στρατηγική δεν χωράει μέσα σε στεγανοποιημένα και φανατισμένα μυαλά. Ούτε «δεξιά», ούτε «αριστερή», ούτε «εθνικιστική», ούτε «διεθνιστική», ούτε «παγκοσμιοπιημένη». Μόνο πατριωτική και Ελληνική. Ας αφήσουμε πίσω μας τα όποια εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και το διχασμό, που κατέστρεψε τον Ελληνισμό.

Υ.Γ.1: Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έκανε καμία αναφορά στον ενωτικό αγώνα των παιδιών της αγχόνης υποστήριξαν πολλοί. Να θυμίσω ωστόσο ότι η Ελληνική Πολιτεία, ποτέ δεν φρόντισε, ως όφειλε, να μάθουν τα Ελληνοπούλα την αληθινή Ιστορία μας. Λίγοι ασφαλώς θα γνωρίζουν, πως, όταν ο Ελληνικός λαός, έβγαινε στους δρόμους, διαμαρτυρόμενος για τους απαγχονισμούς των Καραολή και Δημητρίου, η αστυνομία του «εθνάρχη» Καραμανλή πυροβολούσε και έριχνε νεκρούς 4 διαδηλωτές και 200 τραυματίες. Πρωτεργάτες διαδηλωτές ήσαν οι αριστεροί της Ε.Δ.Α. του Ηλία Ηλιού… Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!!

Υ.Γ.2: Το 1940 ο Ελληνισμός είπε ΟΧΙ στους φασίστες Γερμανούς πολεμώντας για την παγκόσμια ελευθερία και το πλήρωσε με μισό εκατομμύριο νεκρούς, πείνα και εξαθλίωση!!! Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά, με τα χέρια ψηλά, σκύβουμε το κεφάλι και παραδίδουμε χάριν της ρευστότητας των τραπεζών, γη και ύδωρ, στους οδοστρωτήρες της πατρίδας μας!! Οι Γερμανοί της Άγγελα Μέρκελ σχεδόν αμαχητί παίρνουν την εκδίκηση τους! Μόνη αντίσταση φαίνεται να είναι η νέα κυβέρνηση…. Θα αντέξει άραγε; Εμείς πάντως το ελπίζουμε.

*Δρ. Ντίνος Αυγουστή Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας από το Μονάγρι Λεμεσού Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αναζήτηση