ΟΧΙ σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα


Αυτό που ζει σήμερα η Ελλάδα, το ζήσαμε πριν από δύο χρόνια. Το ίδιο σκηνικό πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας. Ήταν τότε που χωρίς αντίσταση και χωρίς διαπραγμάτευση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του, αποδέχθηκαν το κούρεμα καταθέσεων.

Συμφώνησαν σε αυτό που οι ίδιοι είχαν ορίσει ως  «καταστροφικό για την Κύπρο» σενάριο. Συνυπέγραψαν δηλαδή (με σώας τα φρένας!) μια ληστεία που διέλυσε το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε μια νύχτα επειδή τους έβαλαν «το πιστόλι στο κρόταφο».

Αυτή είναι η πολιτική φιλοσοφία που ακολουθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη εδώ και δύο χρόνια. Η πολιτική του «γιέσμαν».  Αντίθετα με τη λογική Αναστασιάδη, η νέα ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει δρόμο της διεκδίκησης και της διαπραγμάτευσης. Μπροστά στα εκβιαστικά διλλήματα και τα τελεσίγραφα μεταξύ «αργού θανάτου και αυτοκτονίας», η Κυβέρνηση Τσίπρα με εκφραστή τον Βαρουφάκη, επιλέγει τη λογική και επενδύει στην πολιτική. Επιμένει στη διαπραγμάτευση για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που ζει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Βλέπει πιο πέρα από τους σκληρούς αριθμούς του Μνημονίου και τα εκβιαστικά τελεσίγραφα του Βερολίνου. Στέκεται όρθια και διαπραγματεύεται. Σκληρά και σταθερά. Γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του ελληνικού λαού που υπέφερε τα πάνδεινα από το ζυγό της Τρόικας.

Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα συγκρίνεται μόνο με τις εικόνες από την ναζιστική κατοχή. Και όσοι δεν βλέπουν τις επιπτώσεις της πολιτικής του Μνημονίου απλά εθελοτυφλούν. Η πείνα, η εξαθλίωση, η φτώχεια εκατομμυρίων Ελλήνων ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν πιστά όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Ήταν το αποτέλεσμα της υποταγής στις πολιτικές της λιτότητας που επέβαλλε (για τους δικούς τους λόγους και για να εξυπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα) το Βερολίνο. Ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής του «γιέσμαν».

Όσο σκληροί και ανυποχώρητοι ήταν οι κυβερνώντες της Ελλάδας απέναντι στον ελληνικό λαό, άλλο τόσο υποχωρητικοί και ήπιοι εμφανίζονταν απέναντι στην Τρόικα. Ισοπεδώθηκαν μισθοί και διαλύθηκε το κοινωνικό κράτος,  ξεπουλήθηκε δημόσια περιουσία για να πληρωθούν οι δόσεις, αλλά η μαύρη τρύπα του χρέους αντί να μειώνεται, αυξανόταν. Ο φαύλος κύκλος της λιτότητας έφερνε ακόμα πιο σκληρά μέτρα εις βάρος του λαού χωρίς όμως και πάλι να υπάρχει διέξοδος.    

Η κυβέρνηση Τσίπρα, γνωρίζοντας ότι η συνταγή της λιτότητας αποδείχθηκε συνταγή οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας, απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς. Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, η νέα ελληνική Κυβέρνηση δεν παπαγαλίζει τα επιχειρήματα των δανειστών, δεν υποκύπτει στα τελεσίγραφα και δεν αποδέχεται την συνταγή της καταστροφής. Κυρίως, δεν δέχεται να της βάλουν «το πιστόλι στο κρόταφο».

Η νέα ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται και χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα όπλα που έχει στο οπλοστάσιό της. Με σχέδιο και με επιχειρήματα αναζητεί την καλύτερη δυνατή λύση για τον ελληνικό λαό.  

Η Ελλάδα αντιστέκεται!

Υστερόγραφο: Την ώρα που η Ελλάδα έδινε την πιο κρίσιμη μάχη της, μια μάχη εθνικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωνε στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι «αν η Αθήνα επιθυμεί ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ θα πρέπει να το ζητήσει τώρα»! Δηλαδή ο Χάρης Γεωργιάδης παπαγάλιζε το εκβιαστικό τελεσίγραφο που έστειλαν Σόιμπλε και Ντάισεμπλουμ σε Τσίπρα-Βαρουφάκη. Αυτή δυστυχώς είναι η υποστήριξη της κυπριακής Κυβέρνησης στην Ελλάδα. Ντρέπομαι!   

*Κυριάκος Ιεζεκιήλ Πρόεδρος Επ. Επ. Λευκωσίας και μέλος Πολιτικής Συγκλήτου Συμμαχίας Πολιτών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αναζήτηση