Η ζωή για ασφάλεια των δημοτών θυσιάζεται στο βωμό του… «τραπεζώματος»


Από την ημέρα εκλογής μου, η οποία προέκυψε με την στήριξη και την συμβολή των συνδημοτών μου, κύριο και πρωτεύον μου μέλημα ήταν και είναι η προώθηση του κοινού καλού, η στήριξη των δημοτών για την επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής καθώς και η προστασία τόσο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και της σωματικής τους ακεραιότητας.

Μετά λύπης μου όμως, μέσα από την θέση που έλαβα παρατήρησα πως για τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο των Κάτω Πολεμιδιών Κ. Γιώργο Γεωργίου το φαγητό, το γλέντι και η διασκέδαση τόσο του ιδίου όσο και των μελλοντικών του «υποστηρικτών» και φίλων (δεν θα επεκταθώ περαιτέρω ως προς το συγκεκριμένο θέμα) έχουν προτεραιότητα έναντι της ασφάλειας και της προστασίας της ίδιας της ζωής των δημοτών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό καιρό ο μητροπολίτης Κύριος Κ. Αθανάσιος καθώς και ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κ. Πολεμιδιών έκανα έκλυση στον Δήμο με σκοπό τη δημιουργία διάβασης πεζών στην είσοδο του ναού προκειμένου οι πεζοί να εισέρχονται στο ναό με ασφάλεια και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο αφού, είναι ένα σημείο όπου διακινούνται περισσότερο ηλικιωμένα άτομα. Όλοι μας γνωρίζουμε πως τα ηλικιωμένα άτομα παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας και μειωμένης όρασης και με τη δημιουργία αυτή της διάβασης θα γίνει κατορθωτό να τους παρέχουμε ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος αδιαφόρησε και μάλιστα ήταν αμετάπειστος και ανένδοτος ως προς τη δημιουργία διάβασης και μάλιστα, επικαλέστηκε το οικονομικό κόστος των €600 για κάτι τέτοιο.

Στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στα γραφεία του Δήμου στις 10/12/15 αναφέρθηκε και πάλι το συγκεκριμένο θέμα. Ο Δήμαρχος κρατώντας την ίδια αδιάλλακτη στάση, χτυπώντας τα χέρια του στο τραπέζι και φωνάζοντας ανέφερε: «Μην μου αναφέρετε ξανά αυτό το θέμα! Για μένα το θέμα έχει κλείσει, ο δήμος δεν έχει λεφτά για τη δημιουργία της εν λόγω διάβασης». Το ειρωνικό ποίο είναι; Ο Δήμαρχος αφού, ανέφερε ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα των €600 για την υλοποίηση της εν λόγω διάβασης (που εγώ προσωπικά θεωρώ πως ακόμη και το ποσό για τη δημιουργία μιας διάβασης στην οποία θα παρείχε ασφάλεια και προστασία στους συνδημότες μας να ήταν ονειρικό, ο Δήμος και ο Δήμαρχος ειδικότερα θα έπρεπε να το παρείχε χωρίς δεύτερη σκέψη αφού, η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων των άλλων πραγμάτων) μετά από 10 δευτερόλεπτα εισηγήθηκε την παροχή τραπεζώματος για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Με έξοδα ποίου άλλου; ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! Να σημειωθεί ότι το κόστος του τραπεζώματος θα ανέρθει στις €2000!!

Πραγματικά όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς για τον αξιότιμο Κύριο Δήμαρχο Γιώργο Γεωργίου οι €2000 για το γλέντι, το φαγητό, την διασκέδαση κλπ. είναι ένα λογικό ποσό και ο Δήμος των Κάτω Πολεμιδιών μπορεί να το καλύψει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ενώ, για τη δημιουργία διάβασης πεζών έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που θα κοστίσει €600 και θα προστατέψει ανθρώπινες ζωές ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει.

Μα βέβαια, αγαπητοί συνδημότες μου, ποίο θα είναι το όφελος του Δημάρχου από τη δημιουργία μιας διάβασης; Κανένα. Ενώ, από το τραπέζωμα;;; ........
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να αναφέρω πως την εισήγηση του Δημάρχου για την διεξαγωγή τραπεζώματος εγώ προσωπικά την απέρριψα και με στήριξαν 3 μέλη από τα 4 μέλη της Δημοτικής μου ομάδας του ΔΗ.ΣΥ και 1 μέλος από την Δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ.

Υποστήριξαν την εισήγηση του Δημάρχου, οι Δημοτικές ομάδες του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, 1 μέλος της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ και δυστυχώς, και 1 μέλος της Δημοτικής μου ομάδας του ΔΗ.ΣΥ.

Αυτός λοιπόν είναι ο Δήμαρχος «όλων» των Δημοτών όπως προεκλογικά έλεγε!

*ΛΟΥΗΣ ΛΟΙΖΟΥ Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΣΥ Κάτω Πολεμιδιών


Αναζήτηση