Skip to main content

Μουδιασμένη κοινωνία


ellada-euΤα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μόνο απέραντη θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Μάλιστα για κάποιον που παρακολουθεί επισταμένα από τους τηλεοπτικούς του δέκτες ή διαβάζει τον ελληνικό τύπο, εκπλήσσεται από τις ανατριχιαστικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί σε όλο το εύρος της.

Τώρα, κατά πως λένε οι κυβερνώντες, δημιουργείται η Νέα Ελλάδα και πρέπει να περιμένουμε την κάθαρση!…μια Ελλάδα όμως που οδεύει από το κακό στο χειρότερο λόγω των δανειστών της και μιας κυβέρνησης μαριονέτας που χωρίς να θέλει να ασκήσει σωστή πολιτική και να πάει την χώρα μπροστά, την βουλιάζει στα χρέη, πετάει οικογενειάρχες στον δρόμο, ξεφτιλίζει ηλικιωμένους με συντάξεις πείνας και στέλνει τα παιδιά της στο ταμείο ανεργίας.

Η Κύπρος παρακολουθεί από μακριά τα τεκταινόμενα, χωρίς να βλέπει τις εικόνες φρίκης που εξελίσσονται σε δρόμους της Αθήνας και αλλού. Ανεβαίνει άλλωστε και εκείνη τον δικό της Γολγοθά μετά το καίριο χτύπημα που δέχτηκε στις 15 Μαρτίου.

Όσο και να το παλεύει και να αντιστέκεται, κοιτά μουδιασμένη όσα συμβαίνουν στην γείτονα χώρα και με ένα φόβο ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και εδώ. Όταν η εμπιστοσύνη χάνεται ο καθένας ψάχνει να σταθεί στα δικά του πόδια όμως και εκείνα τρέμουν από φόβο για το άγνωστο.


Αναζήτηση