Και αυτοί περί άλλων τιρβάζουν


kermataΔυστυχώς εδώ και 3 δεκαετίες η πολιτική ηγεσία αλλά και όλο το πολιτικο-κομματικό φάσμα της χώρας μας δεν αντιλήφτηκε την μεγάλη μεταστροφή της παγκόσμιας πολιτικής.

Είναι ήδη γνωστό σε όλους, όσοι παρακολουθούνε το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ότι έχει γίνει αλλαγή στην τακτική και την φιλοσοφία των πολεμικών συρράξεων μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων, η οποία επικεντρώνεται τώρα κυρίως στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα συνεργαζόμενοι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενέπλεξαν την χώρα μας σε έναν τεράστιο εξωτερικό δανεισμό. Ο οποίος, λόγω της οικονομικής αδυναμίας και της ανύπαρκτης παραγωγικότητας της χώρας μας, όχι μόνον δεν είναι βιώσιμος, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο σε μία εθνική υποταγή της Κύπρου.

Η κρίση επιδεινώνεται και βαθαίνει και ο κυπριακός λαός κυριολεκτικά εξοντώνεται από την συνεχή φορολόγηση και από την μεγάλη ύφεση και ανεργία.

Ενώ η κρίση οδηγεί την πατρίδα μας σε αργό θάνατο, φαίνεται ότι ουδείς αντιλαμβάνεται αυτόν τον θανάσιμο κίνδυνο. Αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την τραγική κατάσταση, αλλά και όλοι οι άλλοι οι οποίοι αν και γνωρίζουν, συνεχίζουν να σιωπούν.

Η Τρόικα η οποία συνεχώς παρακολουθεί με κάθε λεπτομέρεια τις εξελίξεις στο εσωτερικό και το αλληλοφάγωμα, εκμεταλλεύεται στο έπακρον την μεγάλη αδυναμία και την παραλυσία του κυπριακού λαού να αντιδράσει. Την ίδια ώρα τα χειρότερα έπονται με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία αναπόφευκτα θα συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία και ως επακόλουθο αυτής και την κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".