Ποτέ την Κυριακή...


katastima-adeioΜόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα ψέματα περί της τόνωσης της αγοράς, της ανάπτυξης και κυρίως της καταπολέμησης της ανεργίας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με μέτρα λιτότητας οδηγεί σε μαζικές απολύσεις.

Εξίσου άτοπο είναι το επιχείρημα ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είναι ωφέλιμο για τους καταναλωτές, γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις «ενδιάμεσες περιόδους εκπτώσεων» και να έχουν περισσότερο χρόνο για ψώνια. Αφού με το μνημόνιο λεηλατήθηκαν οι μισθοί, οι νέοι οδηγήθηκαν στην ανεργία και τα όνειρά τους στον κάλαθο σκουπιδιών, οι ζωές των εργαζομένων διαλύθηκαν με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, άδειασαν οι τσέπες με τις φορολογίες, κατάντησαν επιδόματα οι συντάξεις, τώρα μας δίνεται η ελευθερία… να ξεχυθούμε για ψώνια την Κυριακή!

Στην πραγματικότητα ο στόχος τους είναι διπλός: τσάκισμα από τη μια των εργατικών αντιστάσεων και ικανοποίηση από την άλλη των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων των πολυεθνικών.

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις μαζί με όσες προηγήθηκαν: κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, λεηλασία μισθών, κατάργηση επιδομάτων, μείωση αποζημιώσεων, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, απογείωση της ελαστικής και της μαύρης εργασίας, εκτόξευση της ανεργίας. Όσες ώρες και με όποιες συνθήκες θέλουν τα αφεντικά, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο, χωρίς χρόνο για την οικογένειά μας και τη ζωή μας.

Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε!


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".