Σπέρνοντας Όνειρα...

sporoi«Είμαι ένας κόκκος σταριού, κράτα με στα χέρια σου, κλείσε τα μάτια σου και άφησε με να σου διηγηθώ την ιστορία της ζωής μου». Καθημερινά τρώμε. Τι τρώμε, τι βάζουμε στο τραπέζι μας, από πια περιοχή έρχεται η τροφή μας, τι στηρίζουμε με το πιρούνι μας;

Είμαστε σημαντικοί και σπουδαίοι ανεξάρτητα από την πολιτική οικονομική και κοινωνική μας θέση. Ας ονειρευτούμε έναν καλύτερο κόσμο και ας βαδίσουμε κάθε μέρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σπέρνοντας τα όνειρα μας και φροντίζοντας τα σε καθημερινή βάση, μια μέρα θα βλαστήσουν και θα καρποφορήσουν. Όλα αυτά τα χρόνια το Πελίτι έχει προσφέρει σπόρους σε πάνω από 120.000 καλλιεργητές ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να διατηρήσουν ένα μέρος της διατροφικής τους αυτάρκεια όταν ήρθε η οικονομική κρίση στη χώρα. Είχαν τροφή και σπόρους που αναπαράγονταν ελεύθερα και είχαν τη δυνατότητα να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Κάθε φορά που χάνεται ένας σπόρος χάνεται ένα κομμάτι από την Ιστορία μας και τη μνήμη μας. Κάθε φορά που χάνεται ένας σπόρος χάνεται ένα κομμάτι από τη Δημοκρατία και την ελευθερία μας. Το Πελίτι μαζί με τις οργανώσεις της Ευρώπης λέει όχι σε άδικους νόμους που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της βιομηχανίας σπόρων».

Στις 25 Νοεμβρίου, το καραβάνι αλληλεγγύης για τους σπόρους του Πελίτι ταξίδεψε μέχρι την Κύπρο και φύτεψε όνειρα στον πρώτο σχολικό λαχανόκηπο της χώρας με παραδοσιακούς σπόρους με τους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Σολέας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Κίνημα Ζωής Κύπρου.

*Το κείμενο γράφτηκε από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, εμπνευστή και γενικό συντονιστή του Πελίτι (ενναλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη).

Αναζήτηση