Είναι να μην κολάζεσαι;

arxiepiskopos-xrysostomos-iiΕίμαστε στην Μεγάλη Πέμπτη κι όπως άκουγα συχνά τη μάνα μου να λέει «τουλάχιστον αυτές τις μέρες δεν πρέπει να σκεφτόμαστε κακά, δεν πρέπει να κολαζούμαστε». Εύκολο είναι όμως;

Όταν μάλιστα η πρόκληση έρχεται από «αντιπροσώπους του Θεού», όταν αξιωματούχοι της Εκκλησίας, όταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, με λόγια και έργα, δεν μας αφήνει ν’ αγιάσουμε… Πώς να σκεφτείς ψύχραιμα και εν αγάπη Χριστού, όταν σε κάθε του εμφάνιση ο κκ Χρυσόστομος (ακόμα και εξερχόμενος από λειτουργία) όχι μόνο δεν εμπνέει σαν αρχιερέας (αφού οι δηλώσεις και αναφορές του σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν με το ποιμαντορικό έργο που θα έπρεπε να επιτελεί) αλλά, αντίθετα, προκαλεί με το πολιτικάντικο και μπιζναδόρικο image του.

Ακόμα και οι δηλώσεις και τα σχόλια του όταν είδε το φως της δημοσιότητας το deal που έκανε με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνουν αυτή την πολιτικάντικη και μπιζναδόρικη αντίληψη και δραστηριότητα του.

«Κάποιοι θέλουν να πλήξουν τον Πρόεδρο και προβαίνουν σε κακεντρέχειες και είναι ντροπή τους», ανέφερε σε μια από τις δηλώσεις του προσθέτοντας ότι «η Εκκλησία, έχει οικόπεδα και είναι στη διάθεση όλων των πολιτών» κι ότι «η κυρία Αναστασιάδη αγόρασε το οικόπεδο δίπλα από το σπίτι της και δεοντολογικά το δικαιούται». Σίγουρα δεν υπήρξε καμιά παρανομία σε αυτή την αγοραπωλησία. Όμως η ηθική πλευρά του ζητήματος και ο χαρακτήρας της διαπλοκής, είναι αυτά που προκαλούν. Και βέβαια δεν πρόκειται για οικόπεδο, όπως το χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος αλλά για μια μεγάλη, προνομιούχα έκταση. Αυτό όμως ίσως να είναι το λιγότερο σημαντικό, όπως και οι ευκολίες πληρωμής. Έτσι ήθελε ο ιδιοκτήτης να πράξει και έτσι έπραξε.

Η πρόκληση έρχεται από το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα έκανε το ίδιο (και δεν το κάνει) για τον οποιοδήποτε άλλο απλό και ανώνυμο πολίτη. Είχε πει κάποτε ότι θα παραχωρήσει εκκλησιαστική περιουσία σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην ανεργία κι ακόμα θα το κάνει. Και ξέρουμε ότι δεν θα το κάνει ποτέ. Όπως ακριβώς λειτουργεί ένας καλός μπίζνεσμαν.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media