Το νόημα των ευρωεκλογών...


KalpiΕυρωεκλογές είναι οι εκλογές στις οποίες τα κόμματα κατεβάζουν υποψηφίους αδιαφορώντας πλήρως, αφού στην πραγματικότητα δεν είναι κανονικές εκλογές αλλά μια τεράστια δημοσκόπηση που διεξάγεται προκειμένου να μάθουμε ποιανού κόμματος η λύσσα για εξουσία, έχει πείσει περισσότερο το σώμα των ψηφοφόρων.

Τα κόμματα μπορεί να μην κατεβάζουν τις πρώτες τους ομάδες αλλά υπάρχουν μερικοί υποψήφιοι που είναι ιδιαιτέρως… αξιόλογοι και αποδεικνύουν πως υπάρχει πάντα και η θέση του ευρωβουλευτή για να την ζεστάνουν. Φάτσες άγνωστες σε καλούν να τους προτιμήσεις για να ακουστεί, τάχα η δική σου φωνή στο ευρωκοινοβούλιο, η φωνή της χώρας σου, μιας χώρας που ο δήθεν ευρωπαϊκός σοσιαλισμός την έβαλε σε δοκιμαστικό σωλήνα και σαν το καλύτερο πειραματόζωο της έκοψε την γλώσσα και την μιλιά για να μην μπορεί να αντιδράσει. Και τώρα της δίνει θέσεις στο κοινοβούλιο των λαών για να δικαιολογήσει το δημοκρατικό της, τάχα, υπόβαθρο.

Ένα δίλημμα φτάνει μέχρι την άκρη των χειλιών αλλά δεν ξέρει που να αποταθεί για να πάρει απάντηση καθώς η υποκρισία των υποψηφίων βγάζει μάτι.

Αποχή από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που ψάχνει καρέκλες εδώ και στην Ευρώπη για να εδραιώσει την ισχύ του;

Αποχή από μια Ευρώπη που πούλησε τα παιδιά της για να εδραιώσει μια παντοδύναμη οικονομία στα χέρια του ενός;
Ή συμμετοχή στις εκλογές σε ένα ακόμα παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας;

Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτές οι εκλογές θα δείξουν κατά πόσο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αρχίσει να σαπίζει και να γίνεται σαθρό αν το αποτέλεσμα δείξει την αποχή επικρατέστερο νικητή όλων.


Αναζήτηση