Τα εύσημα της Λαγκάρντ στην Κύπρο


lagard

Μετά από αρκετό καιρό συνειδητής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής άρα και ειδησεογραφικής αποχής είπα να ανοίξω το ρημάδι το ραδιόφωνο για να ακούσω, τι παρακαλώ;

Την κυρία Λαγκάρντ να δίνει εύσημα στη Κύπρο για την επιτυχή όπως την χαρακτήρισε εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου για μια φιλόδοξη δημοσιονομική εξυγίανση.

Όπου εξυγίανση σημαίνει κάτι σαν μαζική εκκαθάριση χιλιάδων επιχειρήσεων και συνεπώς αύξηση ανεργίας σε αλματώδη επίπεδα μέσα σε ένα χρόνο. Κι όμως όπως μας ενημερώνει η κ. Λαγκάρντ, «τα μακροοικονομικά και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και η Κύπρος πρόσφατα απέκτησε εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Βρε τι μου λέτε! Τώρα πείτε μου αλήθεια να κλάψω ή να γελάσω με αυτά που ακούω; Παρά τις επιτυχίες!, η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί ότι οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι παραμένουν και η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της πολιτικής θα είναι κρίσιμη για τη συνέχιση της επιτυχίας του προγράμματος. Μα φυσικά…μέχρι το τελικό ξεζούμισμα της Κύπρου, μέχρι την τελική υποδούλωσή της και την απορρόφηση όλων των φυσικών και άλλων πόρων της.

Όσοι υποστηρίζουν ακόμα το ευρωπαϊκό όραμα (όπως αυτό έχει ξεφτίσει τα τελευταία χρόνια) και είναι ας το πούμε λαϊκά «στην απέξω» από το πελατειακό κομματικό σύστημα που προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα, φαίνεται να αγνοούν, λόγω αμάθειας, ή ακόμα και να αδυνατούν λόγω έλλειψης κριτικής ικανότητας να κατανοήσουν την σημασία της υποδούλωσης της χώρας στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει την Κύπρο μια ακόμα οικονομική ζώνη προσαρμοσμένη στα συμφέροντα της κεντρικής Ευρωπαϊκής διοίκησης.


Αναζήτηση