Μέσα από την αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας


Greece Cyprus_flagsΤα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και της Κύπρου προς τον ελληνικό λαό. Δήμοι, κοινότητες, οργανωμένα σύνολα, απλοί πολίτες από όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου έχουν συνδράμει και συνεχίζουν να το κάνουν, στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των Ελλήνων που δοκιμάζονται.

Είμαστε όλοι Έλληνες μέσα από την αλληλεγγύη, γιατί αρνούμεθα να υποστούμε αύριο την ίδια δυστυχία που τώρα επιβάλλουν στον ελληνικό λαό.

Τα μέτρα, τα οποία τόσο βίαια και με τη μορφή του κατεπείγοντος επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία, δεν έχουν στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο ή την ανάπτυξη. Ο στόχος είναι ένα καθεστώς μόνιμου ελέγχου αρχικά επί της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια επί της όποιας κυρίαρχης εθνικής κυβέρνησης.

Οι Ευρωπαίοι κινητοποιούνται, βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται για την πολιτική που επιβάλλουν οι λίγοι, οι πλουτοκράτες. Οι ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής. Οι κινητοποιήσεις αυτές καταγράφουν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής πραγματικότητας και της ισορροπίας των πολιτικών δυνάμεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται υπέρ της Ελλάδας επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά και ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές πλέον οι λογικές του μονόδρομου που επιβάλλουν οι «δυνατοί» της Ευρώπης.

Η μαθήτρια της Γ1 στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Φωτεινή Ν. Κέττηρου στην έκθεση της με θέμα «ο έρανος των μαθητών για τα παιδιά στην Ελλάδα», στέλνει το δικό της μήνυμα προς τους ισχυρούς της Ευρώπης αλλά και στα παιδιά και στους ενήλικες της Κύπρου. Γράφει:

«Χθες βράδυ άνοιξα τον κουμπαρά μου για να βοηθήσω στην προσπάθεια για οικονομική βοήθεια των παιδιών στην Ελλάδα που περνούν δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες. Ξέρω ότι τα 14 Ευρώ που μάζεψα δεν είναι πολλά λεφτά. Από την άλλη είμαι σίγουρη όμως ότι εμείς τα παιδιά μπορούμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια σε όλη την Κύπρο για να βοηθήσουμε τους συμμαθητές μας και τα άλλα παιδιά στην Ελλάδα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο θαυμασμό ένιωσα για την Ελλάδα πέρσι όταν πήγα για πρώτη φορά στον Παρθενώνα και στο Ηρώδειο. Η Ελλάδα φώτισε με τον πολιτισμό της την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι, ας καταλάβουν λοιπόν ότι η Ελλάδα δεν τους χρωστά τίποτα. Αυτοί χρωστούν στην Ελλάδα».


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".