Όταν η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει το λαϊκό αίσθημα…


parelasi-astynomiaΠώς χαρακτηρίζεις μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν αντιπροσωπεύει το λαϊκό αίσθημα αλλά έχει χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα και προβαίνει σε ενέργειες που δείχνουν τον παραλογισμό μιας πολιτικής δύναμης που διακατέχεται από φόβο αλλά ταυτόχρονα σπέρνει τον τρόμο για να προφυλαχθεί; Τουλάχιστον «ανεπιθύμητη».

Το γελοίο σκηνικό μιας δημοκρατικής κυβέρνησης που βάζει ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και χιλιάδες αστυνομικούς για να προστατεύσουν μερικές δεκάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας. Οι Αρχές της Ελλάδας εφάρμοσαν στην επέτειο της 25ης Μαρτίου μαζικά μέτρα ασφαλείας με την χρήση ακόμα και ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας από τον φόβο διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις εθνικές παρελάσεις.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν μόνο στην περιοχή της Αττικής ενώ αποκλείστηκε η πρόσβαση του κοινού στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή από όπου οι πολιτικοί και οι επίσημοι παρακολουθούν από την εξέδρα τους τις παρελάσεις.

Φοβούμενη την δημόσια οργή καθώς η κυβέρνηση έχει επιβάλει ακόμα περισσότερες περικοπές αλλά και αυξήσεις στους φόρους των Ελλήνων πολιτών. Οι αποδοκιμασίες των πολιτικών όμως εκδηλώνονται είτε με ύβρεις και γιαούρτια ή αυγά, σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους και ο κόσμος δεν περιμένει τις εθνικές επετείους για να εκφράσει την αγανάκτηση του. Ο διασυρμός τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, της κυβέρνησης στο σύνολο της και βέβαια όλων των πολιτικών προσώπων, δεν τους πτοεί από το να συνεχίζουν να ψεύδονται και να τάζουν και με περισσό θράσος να ζητάνε την ψήφο του λαού.

Τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή, επιτέλους, η οποία φοβάται και δεν μπορεί να τιμήσει μαζί με τον λαό την Εθνική Εορτή; Ποιός φόβος και ποιά γνώση, την υποχρεώνει να απομονωθεί τρεμάμενη, φθάνοντας στο σημείο να τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές περιμετρικά του χώρου της παρέλασης κατά το παράδειγμα καθεστώτων τύπου Καντάφι ή Τσαουσέσκου. Και ποια άλλη λύση απεργάζεται από το να στήνει παγίδες για την εκδήλωση προβοκατόρικων ενεργειών φοβούμενη τις δημοκρατικές διαδικασίες και το τι θα δείξει η κάλπη σε λίγες εβδομάδες. Οργή λαού οργή Θεού…


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".