Στο χορό μιας πρόωρης προεδρολογίας χωρίς περιεχόμενο


kypriaki-dimokratiaΈναν ολόκληρο χρόνο θα διαρκέσει η προεδρολογία στη Κύπρο. Θέλουμε δεν θέλουμε μπήκαμε σε μια μακρόσυρτη προεκλογική εκστρατεία. Εντείνονται τα πνεύματα με φόντο τις προεδρικές.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στέλλουν τα δικά τους μηνύματα σκιαγραφώντας το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα υποστηρίξουν υποψηφιότητες.

Ισχυρή παρέμβαση κάνει την ίδια ώρα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο οποίος έχει τις δικές του απόψεις στο κυπριακό τις οποίες συμμερίζεται το ποίμνιο. Συγκλίσεις εν μέσω διαξιφισμών, αναζητούν τα κόμματα, προκειμένου να εξευρεθεί ο ένας υποψήφιος που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και θα αντιπροσωπεύει θέσεις που αντανακλούν στη φιλοσοφία των αρχών και ιδεών τους.

Τον χορό της προεδρολογίας έχει ανοίξει πρώτος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Σιγά - σιγά άρχισε και ο κεντρώος χώρος με πρωτοστάτη τον Μάριον Καρογιάν να βλέπει τους αρχηγούς των κομμάτων και να χει συναντήσεις με Συλούρη και Οικολόγους. Ο Νίκος Αναστασιάδης έβαλε μπρος τους μηχανισμούς του. Ο Ομήρου ψαρεύει στα θολά. Ο Κάρογιαν και οι κόλακές του φαίνονται να ικανοποιούνται με τη μεγαλύτερη υποβληθείσα «προσφορά», η οποία επί του παρόντος έχει σταλεί από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Το ΑΚΕΛ αναμένει το μοίρασμα της τράπουλας και μετά να τοποθετηθεί. Πολλά στελέχη ικετεύουν σχεδόν για να μην υπάρξει πάλι υποψηφιότητα Χριστόφια. Απομένει ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ίσως δώσει επιλογή και διέξοδο στους ανένταχτους του Αντιανανικού στρατοπέδoυ ενώ στο παζάρι ακούγονται διάφορα τρανταχτά ονόματα της πολιτικής που τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής.

Όποιοι και να είναι αυτοί που θα ζητήσουν αύριο ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό, τα κόμματα πρέπει να καταλάβουν ότι η πρόωρη προεδρολογία το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει τον κυπριακό λαό από τα πραγματικά προβλήματα τα οποία τίθενται πολύ πιεστικά μπροστά μας και απαιτούν λύσεις.

Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τις κοκορομαχίες σας κύριοι και μάλιστα όταν αυτές ξεκινούν έναν χρόνο πριν τις εκλογές. Αν δεν είστε σοβαροί πώς περιμένετε να σας πάρουν στα σοβαρά;


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".