Τα γλέντια και οι βανδαλισμοί


AEL LimassolΤρικούβερτο γλέντι έστησαν οι Αελίστες. 44 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά. Το στερητικό σύνδρομο δεν υποφέρεται άλλο. Πιο πολύ φαντάζομαι ότι έγινε όλο αυτό το πανηγύρι για να δώσουν οι ίδιοι οι οπαδοί κουράγιο στον εαυτό τους.

Για να τονώσουν το ηθικό τους όσο μπορούν περισσότερο και να τροφοδοτήσουν την αισιοδοξία τους ενόψει του τελικού κυπέλου. Όμως η χαρά τους μετριάστηκε από τις ασχήμιες που προκάλεσαν κάποιοι οπαδοί μετά την νίκη.

Πεδίο μαχών έγινε η πόλη. Φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, ζημιές καταστήματα, τηλεφωνικούς θαλάμους, στον διάκοσμο για τα Ανθεστήρια και αλλού. Η Αστυνομία ήταν, ουσιαστικά, απούσα.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Διοίκηση της ΑΕΛ λόγω των βανδαλισμών και δικαιολογημένα. Οι βάνδαλοι δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ υποδεικνύεται πως οι βανδαλισμοί είναι έργο μεμονωμένων ατόμων, κάποιοι από τους οποίους προφανώς εκμεταλλεύονται τη διάθεση των οπαδών για πανηγυρισμούς και δημιουργούν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΛ Λούης Ιωάννου καταδίκασε την πρόκληση ζημιών σε περιουσίες πολιτών και κάλεσε τους οπαδούς να πανηγυρίζουν όμορφα, μακριά από βανδαλισμούς. Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΑΕΛ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί στις περιουσίες των πολιτών σημειώνοντας ότι προσβάλλουν την μακρόχρονη ιστορία του σωματείου και αμαυρώνουν αυτές τις όμορφες στιγμές που ζούμε.

Για πρώτη φορά ένα αθλητικό σωματείο δεν διστάζει να δηλώσει ότι «εάν συνεχιστούν αυτές οι απαράδεκτες και προσβλητικές ενέργειες, θα ακυρώσουμε την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος» δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για έναν αθλητικό πολιτισμό.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".