Ο φασισμός και στην ΕΡΤ


logokrisiaΜετά τη φτώχεια και την εξαθλίωση που επέφεραν στην ελληνική κοινωνία οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, έρχεται η σειρά της προπαγάνδας και των φασιστικών νοοτροπιών να κυριαρχήσουν σε έναν λαό που του έχουν πάρει τα πάντα και τώρα θέλουν και να τον χειραγωγήσουν και να τον υποτάξουν.

Οι δημοσιογράφοι ως μια κατηγορία επαγγελματιών που οφείλουν να λένε την αλήθεια στον λαό τις κρίσιμες αυτές στιγμές, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους πουλημένους που υπηρετούν την εξουσία και γίνονται παπαγαλάκια και σε εκείνους που τάσσονται στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό του δίκαιου, ρισκάροντας να χάσουν τη δουλειά τους και να διωχτούν από την «Ιερά Εξέταση». Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι καταιγιστικές και χωρίς αμφιβολία θέτουν υπό αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας.

Η αρχή έγινε με τη ποινική δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος δημοσιοποίησε τα ονόματα της περίφημης λίστας Lagarde. Τονίζουμε ότι αυτή τη λίστα την κατείχαν άνθρωποι που βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μη μάθει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας το τι πραγματικά συμβαίνει. Στην περίπτωση όμως της αποκάλυψης της λίστας από έναν δημοσιογράφο που έκανε τη δουλειά που έπρεπε να είχε κάνει το κράτος, τότε ο κρατικός μηχανισμός και η δικαιοσύνη κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη και ορίστηκε να γίνει και η δίκη του. Πρωτοφανές, επιτέλους οι θεσμοί λειτουργούν! Σε βάρος όμως των αδυνάτων. Κι η κατηφόρα δείχνει να μην έχει σταματημό.

Η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση» κόπηκε γιατί ασχολήθηκε με τη σύλληψη και τον βασανισμό 15 ατόμων από αστυνομικούς σε διαμαρτυρία κατά του μνημονίου και των αυστηρών μέτρων λιτότητας. Περιττό να πούμε ότι έχουν κοπεί και άλλες εκπομπές όπως ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου που έχει βραβευτεί σε πολλές χώρες, το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου και αρκετές άλλες πραγματικά ενδιαφέρουσες εκπομπές που έχουν κάτι να μας πουν.

Αναμφίβολα, η ΕΡΤ γυρίζει πίσω σε μαύρες εποχές, όλα αυτά θυμίζουν την αείμνηστη ΥΕΝΕΔ. Η δημόσια τηλεόραση υφίσταται λογοκρισία του χειρίστου είδους. Το σάπιο πολιτικό σύστημα προπαγανδίζει ασύστολα και έχει τα δικά του παπαγαλάκια για να περνά τις αποφάσεις του.

Η σύνταξη της «Φ» συμπαρίσταται στους συναδέλφους που υπερασπίζονται την ελευθερία έκφρασης του λόγου για μια αντικειμενική και ελεύθερη δημοσιογραφία.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".