Το αλληλοφάγωμα των επιτελείων


proedrikes-ekloges2013-ypopsifioiΗ προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται στο ζενίθ της και οι υποψήφιοι αφού εξάντλησαν τη συσπείρωσή δεξιάς – αριστεράς, έχουν βγει στον κυνήγι της υφαρπαγής ψήφων από τα αντίπαλα στρατόπεδα.

Το εντυπωσιακό όμως όλων είναι το αλληλοφάγωμα των τελευταίων ημερών που τίποτα δεν θυμίζει τον πολιτικό πολιτισμό και το πολιτικό ήθος που οι υπο- ψήφιοι, με κάθε ευκαιρία ευαγγελίζονταν ότι, δήθεν, θα τους χαρακτηρίζει στις αρχές της προεκλογικής περιόδου.

Έξω φρενών το ΔΗΚΟ με την καταχώριση ανακοίνωσης στον τύπο εκ μέρους του επιτελείου του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα, στην οποία διαφημίζεται πολιτική συγκέντρωση φίλων Δημοκρατικού Κόμματος στη Λεμεσό, με διοργανωτή την Πρωτοβουλία Μελών του ΔΗΚΟ. Αμέσως εξαπολύθηκαν αλληλοκατηγορίες και οι γραφιάδες των επιτελείων έπιασαν δουλειά.

Ωστόσο είναι παραδεκτό ακόμα και από τους Συναγερμικούς ότι αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ εργάζονται περισσότερο και από τους ίδιους στο να φέρουν ψήφους στον Νίκαρο. Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί ως προς το ποιος πραγματικά κλέβει ψήφους από τον άλλο. Πιστεύουν στ’ αλήθεια τα τσιράκια που συστήνουν τα επιτελεία και προσωπικά οι ίδιοι οι υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία ότι ο ψηφοφόρος είναι μπαλάκι του γκολφ και άβουλο υποκείμενο που στις πλάτες του μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια; Θεωρούν ότι ο σημερινός ψηφοφόρος και ιδιαίτερα οι νέοι, αποτελεί εύκολο βήμα στο να ανέβουν στην εξουσία και στη συνέχεια να ζεστάνουν καρέκλες;

Είναι γεγονός ότι ο ψηφοφόρος – ο κάθε πολίτης αυτού του κράτους – βρίσκεται σε δίλλημα για το ποιος θα τον βγάλει από την κρίση (κατά το σλόγκαν της εποχής…και η κρίση θέλει τον ηγέτη της!), ωστόσο αυτο σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και να δίνονται φρούδες ελπίδες στον κοσμάκη που ψάχνει από κάπου να πιαστεί.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".