Πολιτική... καρναβάλι!


karnavaliΣε αντίθεση με τις εκλογές όπου για άλλη μια φορά θα πρέπει να αναμένεται ότι η αποχή θα είναι σε ψηλά επίπεδα, οι συμμετοχές και στη φετινή μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού της Λεμεσού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Αυτό διαπιστώνεται από τα τηλέφωνα των πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου που κτυπούν συνεχώς καθώς ο κόσμος (πολίτες κάθε ηλικίας και κομματικής προέλευσης) εκδηλώνει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη φιέστα της πόλης.

Άραγε ο κόσμος παίρνει πιο σοβαρά το καρναβάλι από ότι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, του ανθρώπου δηλαδή που θα κληθεί να αναλάβει και με τις πολιτικές επιλογές και ενέργειες του, θα καθορίσει την τύχη του τόπου και του λαού;

Κι αυτό, μήπως επειδή οι πολιτικοί κατάντησαν… την πολιτική καρναβάλι; Μάσκες και μεταμφιέσεις, γέλια και πανηγύρια και από τη μια και από την άλλη. Μόνο που στο καρναβάλι δεν παίζεται η τύχη ενός ολόκληρου λαού.

Το καρναβάλι είναι αυθεντικό ενώ η πολιτική, δυστυχώς, έχει ταυτιστεί με την υποκρισία και το ψέμα. Το καρναβάλι φέρνει ευφορία και χαρά, οι εκλογές όμως πονοκέφαλο ή αδιαφορία. Στην γιορτή του γλεντιού και της τρέλας δεν θέλει κανείς να απουσιάζει, όλοι τρέχουν από μόνοι τους… ενώ στις εκλογές, κατά το νόμο υποχρεωνόμαστε να πάμε να δώσουμε την ψήφο μας, όσο κι αν δε γουστάρουμε. Κι επειδή δεν γουστάρουμε, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο απέχουμε (αυτοί που απέχουν).

Η παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία έχει και αυτή τη φορά κουράσει, πέραν του ότι όσο κοντεύουν οι εκλογές το επίπεδο πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Ο κόσμος περιμένει πως και πώς να έρθουν οι ξέγνοιαστες μέρες του καρναβαλιού για να βγει στους δρόμους να ξεδώσει, μπουχτισμένος από τις κούφιες υποσχέσεις που θα τον σώσουν, δήθεν, και θα τον βγάλουν από τα οικονομικά και άλλα αδιέξοδα. Ευτυχώς που η κρίση δεν έκοψε – ακόμα - και αυτή την προσμονή.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".