Αλίμονο μας αν φύγουν οι Ρώσοι


cyprus russiaΑπόλυτα δικαιολογημένες είναι οι ανησυχίες που έχει εκφράσει ο Δήμαρχος Λεμεσού για τις μεθοδευμένες προσπάθειες που γίνονται τον τελευταίο καιρό από ξένους παράγοντες οι οποίοι επιδιώκουν να στιγματίσουν τη Λεμεσό και γενικότερα την Κύπρο σαν τόπο όπου γίνεται ξέπλυμα χρήματος από ρωσικές εταιρείες.

Αν οι μεθοδεύσεις αυτές επιτευχθούν, θα είναι βαριές οι επιπτώσεις κυρίως για τη Λεμεσό, όπως τόνισε ο Αντρέας Χρίστου σε σχετική δήλωση του και αυτή η επισήμανση θα πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι για όλους τους Λεμεσιανούς. Εκτιμούμε ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί επιβάλλεται να σταθούμε συμπαραστάτες στις όποιες προσπάθειες θα καταβληθούν, με μπροστάρη το Δήμαρχο, για να απαλλαγεί η πόλης μας από τη ρετσινιά που θέλουν να της φορτώσουν αυτοί που επιβουλεύονται την πρόοδο και την ανάπτυξη της.

Οι αναφορές που γίνονται για τη Λεμεσό ως αποικίας των Ρώσων, ονομάζοντας την μάλιστα ειρωνικά σαν «Limassolgrad», συνιστούν, όπως το έχει πει και ο Δήμαρχος, μια χαρακτηριστική «προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας της πόλης και υπονόμευσης της οικονομίας ολόκληρης της Κύπρου με στόχο να διώξουν τα ρωσικά και άλλα κεφάλαια, να αποδυναμώσουν οικονομικά τον τόπο μας και να μας φέρουν σε δεινή θέση, ώστε να δεχθούμε τις θέσεις τους σε διάφορα ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαδικασία αξιοποίησης των υδρογονανθράκων».

Ε λοιπόν, αυτή η προσπάθεια –όσοι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, για την πόλη μας ιδιαίτερα- δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πετύχει. Πρέπει και μπορούμε να σταθούμε ασπίδα σε αυτού του είδους τις επιβουλές, γιατί, αν μη τι άλλο, όλοι το γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία στην πόλη μας ρωσικών και άλλων οργανισμών.

Όχι μόνο στην οικονομία του τόπου αλλά και γενικότερα στην πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη της Λεμεσού. Κι αν αφήσουμε να φύγουν οι Ρώσοι από τη Λεμεσό, τότε θα ψάχνουμε το λάθος αλλά θα είναι πολύ αργά…


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".