Το δίλημμα Δεξιά ή Αριστερά διχάζει και πάλι τον λαό


exit-pollΑριστερά ή Δεξιά; Μοιάζω να περπατώ σε τεντωμένο σκοινί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσω, πολύ φοβούμαι, όχι στην αγκαλιά του Αναστασιάδη ή του Μαλά αλλά στην αγκαλιά της Μέρκελ και των Ευρωπαίων συνεταίρων μας.

Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί μας κατάφεραν να ορθώσουν το δίλημμα δεξιάς και αριστεράς φανατίζοντας τον κόσμο προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συσπείρωση και την δυναμικότητα που χρειάζονται για να βγουν στην εξουσία. Έχω την εντύπωση όμως ότι ο πάνσοφος λαός βαθιά μέσα του το ξέρει ότι όποιος ηγέτης, αξιόπιστος ή μη, εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή θα πρέπει πρώτα να είναι ένας Πρόεδρος που θα έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που έρχεται απ’ έξω αλλά και τη γνώση για να φέρει και πάλι την πρόοδο στο νησί, και δεν εννοώ μόνο την οικονομική.

Γιατί μπορεί πολύς κόσμος να είναι άνεργος, να μην έχει τα αναγκαία για να ζήσει με αξιοπρέπεια αλλά η οικονομική δυσπραγία είναι πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, συνέπεια της κρίσης των αξιών. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι υποψήφιοι ηγέτες αυτής της χώρας. Γνωρίζουν καλά πως αν δεν καταπολεμήσουν τη διαφθορά και το σάπιο πολιτικό σύστημα που συνεργάζεται με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τότε άσπρη μέρα δεν θα δούμε.

Την Κυριακή λοιπόν ο λαός πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όσους θέλουν να τον βάλουν στα γνωστά καλούπια του παρελθόντος. Πώς γίνεται να επικαλούνται την ενότητα και τη συνένωση δυνάμεων τη στιγμή που σπέρνουν, με κάθε τους εμφάνιση και δήλωση, την διχόνοια στο λαό κατατάσσοντας τον στο… άσπρο ή στο μαύρο.

Πρέπει να γνωρίζουν ότι τη δεδομένη αυτή στιγμή εχθρός δεν είναι ο γείτονας μας, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές του καταβολές, αλλά ο έξωθεν παράγοντας που καθορίζει πλέον την καθημερινότητα μας κι αν θα έχουμε ένα πιάτο φαί…


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".