Μια αμήχανη κυβέρνηση


kyvernisi-2013Μετά από έναν προεκλογικό που διήρκησε μισό χρόνο και βάλε, ο λαός εξέλεξε τους εκλεκτούς της καρδιάς του. Όσο παρακολουθώ όμως το νέο υπουργικό συμβούλιο νιώθω και εγώ άβολα μαζί τους, αφού οι ίδιοι μοιάζουν να μην βολεύονται στις καινούργιες καρέκλες που κάθισαν.

Μήπως επειδή οι καρέκλες είναι όλες τους καυτές; Σε μια περίοδο που δεν δίνει χρονικά περιθώρια προσαρμογής και απαιτεί να δοθούν μάχες για να φέρουμε πάλι τα πάνω κάτω και οι δείκτες της οικονομίας να γυρίσουν πάλι σε θετικό πρόσημο. Μη με ρωτάτε… δεν έχω άποψη για τους νεοεκλεγείς αξιωματούχους. Άλλωστε ουδείς καταδικαστέος μέχρι αποδείξεως του εναντίου… Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία των νεοφώτιστων είναι η αμηχανία που παρατήρησα στα πρόσωπά τους και η σαστιμάρα που σε τίποτα δεν υποδηλώνει την πολιτική τους εμπειρία.

Άραγε να υποκρύπτει την απειρία τους στο να τα βάλουν με τους ισχυρούς ευρωπαίους δανειστές μας που θα έχουν αναγκάσει να βγούμε στην διακονιά λόγω δικής τους υπαιτιότητας αφού οι λανθασμένες πολιτικές τους πήραν μπάλα κυρίως τα μικρά κράτη. Αν σας πω ότι πραγματικά δεν θυμάμαι πως ξεκίνησε αυτή η διαολεμένη κρίση, τι θα μου πείτε;

Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι φταίνε οι τραπεζίτες καθώς λένε… η ενωμένη παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη και οι εταίροι μας που μας κουνούν τον δάκτυλο σε τι φταίνε; Και γιατί δεν ανασκοπούν τις ωραιοποιημένες θεωρίες που έχουν στα συρτάρια τους παρά μόνο εφαρμόζουν την αρχαία τακτική της τοκογλυφίας για να ξεζουμίσουν λαούς και να ισοπεδώσουν υπολείψεις στο όνομα του ισχυρού;

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της αν θέλει πραγματικά να παράξει έργο.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".