Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτηgreece_financial_crisisΗ οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Εγώ το λέω κρίση αξιών, θεσμών και φιλότιμου! Ένας πολιτικός, δεν βρέθηκε ανάμεσα στους 300 που αλλάζουν ή που μένουν «σταθερές αξίες» στη Βουλή να πληρώσει για την κατάντια μας!!! ΕΝΑΣ!!! Γιατί όλοι λίγο ή πολύ και τα έχουν “πάρει” και τα έχουν “φάει”! Όχι δεν είναι μια άλλη πάστα ανθρώπων, ούτε από άλλη χώρα, φταίμε κ εμείς που τους τα “δώσαμε” και που “κλείσαμε” τα μάτια όταν τα “έπαιρναν”!!!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου τη φράση κάποιου γνωστού“ εντάξει, έφαγαν με 3 μασέλες αλλά έδωσαν και στο λαό!!!!” !!!!! Tι έδωσαν;;; ΧΡΕΗ!!!

Χρόνια τώρα ζούμε με δάνεια ως χώρα αλλά και ως άνθρωποι!!! Δάνειο για αυτοκίνητο, για laptop, για διακοπές, για λιμουζίνες των πολιτικών, για τη μεγάλη ζωή των πολιτικών, για τους προεκλογικούς αγώνες, για τα φροντιστήρια των παιδιών (βουλευτών και μη). Δάνεια ως Χώρα και ως Πολίτες!!! Και τώρα μας έβαλε χέρι το ΔΝΤ!!

Και ξαφνικά το ανάθεμα έπεσε στον Κολοκοτρώνη !!! Που πήρε λέει δάνειο από την Αγγλία το 1818 και έφαγε τα λεφτά!!! Είμαστε και ανιστόρητοι ανάθεμα μας!!! Ακόμη κι έτσι να ήταν, που δεν ήταν, ο Κολοκοτρώνης μας πρόσφερε και κάτι!!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! Όλοι οι υπόλοιποι, ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος, κτλ. τι μας προσέφεραν; ΧΡΕΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ!!!

Μάθαμε στο βόλεμα και ξεχάσαμε το φιλότιμο! Μάθαμε στο «λάδωμα» και ξεχάσαμε την τιμή της ΤΙΜΗΣ!

Δεν με νοιάζει που δεν θα πάρω ποτέ μου σύνταξη, άλλωστε δεν έχω κάνει συμβόλαιο με το Θεό για το πόσο θα ζήσω.

Δεν με νοιάζει που πληρώνω και θα πληρώνω εις τον αιώνα τον άπαντα τις ρεμούλες των άλλων.

Δεν με νοιάζει που δεν μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, όσο ταπεινά κι απλά κι αν είναι. Με νοιάζει που έχουμε γίνει ρεντίκολο και περίγελος ανά την υφήλιο ως λαός!

Μήπως πρέπει ως πολίτες να αναρωτηθούμε για το δικό μας φταίξιμο σε όλη την ιστορία;

Μήπως τελικά είχαμε και έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν;

Μήπως εν τέλει θα πρέπει στις πορείες και στις διαδηλώσεις να ζητήσουμε κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα τον Νόμο του Περικλή;

«Μπορεί ο κάθε Έλλην να πολιτεύεται, αλλά πριν αυτού θα πρέπει να καταγράφεται η προσωπική του περιουσία αλλά και της οικογενείας του, έως και τα σανδάλια που φορεί, και σε περίπτωση που η περιουσία του αυξηθεί δυσανάλογα τότε το πλεόνασμα θα δημεύεται υπέρ του λαού ή σε περίπτωση που ο πολιτικός κατηγορηθεί για οικονομικό σκάνδαλο ή λείψουν από το ταμείο του λαού χρήματα, τότε και πάλι θα δημεύεται υπέρ του λαού, η περιουσία του πολιτικού».

Αν ίσχυε αυτός ο νόμος γιατί έχω την εντύπωση πως δεν θα είχαμε ούτε Οικονομική Κρίση αλλά ούτε και Κρίση Αξιών;;;

Φ.Σ. Αγρίνιο
(Δημοσιεύτηκε στις 5/5/2010 στο site msn.com)


Αναζήτηση