Την χάνουμε την πατρίδα αδέρφια


Cyprus-FlagΑν δεν την έχουμε ήδη χάσει... Εξαιτίας μιας κυβέρνησης και ενός πολιτικού κόσμου που επέλεξαν να είναι επίορκοι. Συνειδητά ή όχι, τα αποτελέσματα των μνημονιακών επιλογών τους είναι εμφανή για τις τωρινές και μελλοντικές γενιές.

Επιλογές που δεν καταστρέφουν μόνο την χώρα. Το κυριότερο είναι πως καταστρέφουν και κάθε ελπίδα ανόρθωσης της χώρας, άρα και τη δυνατότητά της να ορθοποδήσει αύριο.

Το μόνο που ξέρουν καλά είναι να εφαρμόζουν πιστά το εξοντωτικό για τον κυπριακό λαό πρόγραμμα της τρόικας. Ένα πρόγραμμα που επιτυγχάνει την φτωχοποίηση του κυπριακού λαού και τροφοδοτεί την ύφεση. Μιας προσαρμογής σε ένα στενό κουστούμι που περιλαμβάνει μείωση μισθών και εισοδημάτων, ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και αποδυνάμωση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού. Αυτό όμως είναι η λεηλασία της χώρας και όχι το μέλλον της.

Το θέμα είναι πως σήμερα παραγωγικός και κοινωνικός ιστός απέχουν ελάχιστα από την ολοσχερή κατάρρευση. Το σύνολο της κοινωνίας καλείται να «χτίσει» από την αρχή ένα κράτος αυτοδύναμο. Πώς; Πολύ κουβέντα γίνεται για το εθνικό μας νόμισμα. Με ή χωρίς ευρώ όμως, χρειάζεται άλλη πολιτική, άλλο πολιτικό πρόγραμμα, άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Βεβαίως θέλουμε το ευρώ που είναι ισχυρό νόμισμα και μας δίνει μεγάλη αγοραστική δύναμη. Μόνο που πρέπει να έχουμε στην τσέπη ευρώ. Κι αν δεν το προσέξατε σήμερα δεν έχουμε ούτε σεντ στην τσέπη.

Τη χάνουμε την πατρίδα πατριώτες… Γιατί αυτή η Ευρώπη δεν είναι δική μας. Δεν είναι η Ευρώπη των λαών της. Βαδίζει ολοταχώς σε αυτοκρατορικές δομές με τη νέα Ρώμη να είναι το Βερολίνο. Ποιοι είμαστε όταν οι έξω θα ελέγχουν ακόμα και τις αμυντικές μας δαπάνες; Με την κοινωνία εξαθλιωμένη και αιχμάλωτη προωθούν ένα τριτοκοσμικό μοντέλο.

Έτσι όμως δεν υπάρχει μέλλον, ελπίδα και προοπτική. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας και τις ζωές μας; Να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας και ενωμένοι μια γροθιά να βρούμε λύσεις εξόδου από πολιτικές που μόνο πίσω μας πάνε.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".