Κούρεμα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;


euro-kourema«Πώς μπορείς να πείσεις τον βασιλιά και τον κάθε αυλικό με τις λιμουζίνες αν θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των Δήμων;». Τάδε έφη Χάσικος. Μου θυμίζει το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»!

Μιλάνε οι υπουργοί μας για τους δημάρχους μας λες και αυτοί είναι οι πιο ταπεινοί αφεντάδες που υπήρξαν ποτέ. Ο λόγος του Χάσικου αναφερόταν στην συγχώνευση του αριθμού των Δήμων με πρόσχημα τη μείωση των εξόδων…

Με άλλα λόγια ο υπουργός μας λέει ότι με ένα μαγικό ραβδάκι θα σβήσει από τον χάρτη Δήμους με ιστορία που παρήγαγαν έργο και έδειξαν έμπρακτα ενδιαφέρον για τους πολίτες τους και θα δημιουργήσει και εδώ μια υδροκέφαλη, απρόσωπη Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα τρέχει και δεν θα φτάνει για να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, πόσο μάλλον να νοιαστεί για τα προβλήματα και τις δυσκολίες του κάθε δημότη της ξεχωριστά...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως εκεί που όλα τα κόμματα τόσα χρόνια μιλούσαν για την ανάγκη να γίνει αποκέντρωση της κεντρικής εξουσίας και για ανάγκη περιφερειακής διαχείρισης, ξαφνικά να συζητάμε για συγχωνεύσεις ελέω Τρόικας. Μοιάζει πραγματικά με τον αποκεφαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν μία νυκτί, όπως έγινε και με τον τραπεζικό μας τομέα. Μετά τη διάλυση της οικονομίας μας, η επέλαση των Τροϊκανών ζητά την αποξήλωση της δομής της τοπικής κοινωνίας με τον πιο βίαιο τρόπο, με τις ευλογίες των κυβερνώντων πάντα.

Ο διάλογος για αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό πριν αναγκαστούμε να μπούμε κάτω από τον ζυγό της Τρόικας. Μπορεί να βαδίζαμε με αργούς ρυθμούς όμως γινόταν σεβαστός ο διάλογος με τα κόμματα, την Ένωση Δήμων και όσους εμπλέκονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και έτσι υπήρχε ένα κοινό σχέδιο που κρινόταν από όλους και προχωρούσε εξετάζοντας οικονομικά, λειτουργικά και δομικά προβλήματα που πιθανόν να προέκυπταν. Όλα όμως σήμερα μοιάζουν να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος και το παράλογο επιβάλλεται σύμφωνα με κάποιους να ακουστεί λογικό.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".