Ο Άγιος businessman ξανακτυπά!


businessΟι εθνοσωτήρες για άλλη μια φορά έρχονται ουρανοκατέβατοι και μυρίζουν λιβάνι. Έργα εκατομμυρίων ευρώ, επενδύσεις με προοπτική, μακρόπνοα σχέδια που θα εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας σε χιλιάδες ανέργους «για να κινηθεί η αγορά και να έρθει το χαμόγελο ξανά στα πρόσωπα όλων», εξήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος ημών Χρυσόστομος.

Ο άγιος businessman για το καλό των φτωχών και των αδικημένων, ανασκουμπώνει τα μανίκια του και βάζει κάτω το μυαλό ξουράφι που διαθέτει για να ανοίξει παρτίδες με μεγαλοεπιχειρηματίες Κύπριους και ξένους, να διαθέσει εκκλησιαστική γη για να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας ηλιοθερμικά πάρκα και άλλες αναπτύξεις για να δώσει, όπως λέει, ώθηση στην οικονομία.

Ας ξεχάσω…τι λέω, το έχω ξεχάσει εδώ και καιρό, ότι η Εκκλησία έχει μόνο θρησκευτικό ρόλο να επιτελέσει. Ας πάρω ως δεδομένο τον σημερινό ρόλο της Εκκλησίας ως μεγαλο-τσιφλικάς που επενδύει όπου και όπως αποφασίσει αυτή. Μα πείτε μου, τι λόγους έχω να πιστεύω και ποιες εγγυήσεις ότι οι νέες εξαγγελίες του Αρχιεπισκόπου θα φέρουν αποτέλεσμα και θα προσφέρουν στο κοινό όφελος;

Μέχρι τώρα, οι επιχειρήσεις που κατείχε η Εκκλησία πήγαν κατά διαόλου…να με συγχωρέσει ο άγιος πατέρας αλλά αυτό δείχνουν οι αριθμοί πίσω από τους οποίους βρίσκονται οικογένειες που βρέθηκαν στον δρόμο έπειτα από προσταγή του ιδίου.

Τώρα είναι αλλιώς όμως… είναι η εποχή των «αγαθοεργιών» και των μεγάλων ανακοινώσεων και η ώρα για μεγάλες μάσες…


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".