Λύση ραμμένη και κομμένη στα μέτρα τους


nikosia troodosΤο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού παίρνει σάρκα και οστά αφού παρασκηνιακά οι διεργασίες έχουν τροχοδρομηθεί εδώ και μήνες. Επισήμως, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δηλώνει ότι η Κύπρος δεν θα γίνει αιχμάλωτη της κρίσης και ότι οι συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους θα αρχίσουν από φθινόπωρο.

Διατυπώνει δε την – πάγια – αξίωση να επιστραφούν οι κλειστές περιοχές της Αμμοχώστου ώστε να ξεπαγώσει ο διάλογος.

Η Τουρκία όμως αγρόν ηγόρασε αφού πλέον έχει όλα τα ατού στα χέρια της.

Και τώρα φαίνεται ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να πλασάρουν τη λύση, τώρα που ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση αφασίας και όπως εκτιμούν δεν θα αντιδράσει ακόμα και στην πιο ακραία, άδικη λύση που θα του σερβίρουν.

Οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας έδωσαν το σήμα ότι οικονομία και επίλυση του Κυπριακού πρέπει να συνδεθούν. Ακούσαμε από τον Επίτροπο Όλι Ρεν ότι θα έκανε καλό στην Κύπρο να λύσει το «πρόβλημα» για το καλό της οικονομίας, ώστε να έρθει πιο γρήγορα η ανάκαμψη. Ο Ρεν δεν μίλησε ως Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων μόνο. Αλλά και ως πρώην Επίτροπος Διεύρυνσης, που εργάστηκε επί σειρά ετών για την επίλυση του Κυπριακού και, όπως διευκρίνισε στις δημόσιες δηλώσεις του, στενοχωρήθηκε, λέει που δεν τα κατάφερε και δεν είδε πρόοδο.

Έπεται η συνέχεια του δράματος που θα εμβολιαστεί με μια εκστρατεία χειραγώγησης του κυπριακού λαού για να πεισθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την επώδυνη λύση και ότι βεβαίως όλα αυτά γίνονται «για το καλό του»…


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".