Πόσο χαμηλά ακόμα;


cyprus-bailoutΚαι ενώ ο τόπος βουλιάζει, η πολιτεία το χαβά της να συνεχίζει να μοιράζει αξιώματα και παράσημα βλακείας στους κομματικούς αυλικούς και λοιπούς κόλακες, καιροσκόπους.

Και μπορεί να το λένε οι πολιτικοί ότι δεν γίνεται να αμφισβητούμε τους θεσμούς αλλά και αυτοί βρε αδερφέ δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε. Όσο κι αν η γλώσσα μου με τρώει να μιλήσω περί συγκεκριμένων ονομάτων «επιφανών» κυρίων και των ανώτερων θέσεων που κατέλαβαν στη δημόσια υπηρεσία, θα περιοριστώ σε γενικότητες που όμως όλοι θα καταλάβετε σε ποιους αναφέρομαι αφού τα πόστα διαμοιράστηκαν τους τελευταίους μήνες, για να μην πω μέρες.

Με τι κριτήριο; Ε… δεν θέλει και πολύ σκέψη νομίζω. Και ξανά το ίδιο βασανιστικό ερώτημα στα χείλη. Που πάει αυτός ο τόπος, πόσο ακόμα χαμηλά θα πέσει ακόμα; Υπάρχει προοπτική στο βάθος του τούνελ; Βρε μπας και δεν υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι; Και όλοι αυτοί που εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη και αναζητούν στο εξωτερικό αναγνώριση; Εμείς θα μου πείτε έχουμε πληθώρα εξαίρετων μυαλών και κάνουμε και εξαγωγή από πάνω!

Άλλωστε μην ανησυχείτε διόλου. Μια μέρα θα ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη της 15ης Μαρτίου και θα συνεχίσουμε από εκεί που ήμασταν, στο σουπερμάρκετ να γεμίζουμε στοίβες τα καλάθια, στην έπαυλη με την οικιακή βοηθό να κάνει αυτά που πρέπει για εμάς, στο υπερπολυτελές αυτοκίνητο μας να κορνάρουμε στον μπροστινό γιατί πάει με πιο χαμηλή ταχύτητα από εμάς…

Τελικά, αυτός ήταν ο εφιάλτης που ζούσαμε. Και τώρα ξυπνήσαμε στην πραγματικότητα, γλυκιά δεν την λες αλλά καλύτερη από αυταπάτη είναι. Και ερωτώ, θα συνεχίσουμε να εξαπατούμε τους εαυτούς μας;


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".