Μοναχικοί καβαλάρηδες…

Σιγά σιγά να μαζευόμαστε όλοι στα σπίτια μας, στα μαθήματα των παιδιών μας, στην συντήρηση του κήπου μας, στο καθάρισμα της αποθήκης μας και γενικά σε όλα όσα λέγαμε να κάνουμε και δεν κάναμε.

Το τοπίο είναι ακόμα καλοκαιρινό αλλά τα γεγονότα μας προστάζουν να μπούμε σε προ χειμωνιάτικους ρυθμούς.

Ανασυγκρότηση. Μια λέξη, πολλά νοήματα λίγες οι ευκαιρίες. Εδώ και μερικούς μήνες οι αλλαγές που σημάδεψαν την ζωή μας και σηματοδότησαν την ούτω καλούμενη νέα εποχή της Κύπρου, μας πιέζουν να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την αυριανή μέρα. Εμείς …δηλαδή ο καθένας ξεχωριστά να χαράξει δικές του στρατηγικές για να επιβιώσει. Εμείς …δηλαδή ο καθένας ξεχωριστά να πολεμήσει τα κακώς κείμενα του χθες, να πολεμήσει τις καλά τσιμεντωμένες νοοτροπίες του παρελθόντος και να ξεκινήσει να φτιάξει ένα καινούργιο αύριο.

Είναι σαν να και κάτι λείπει από αυτό που μας λένε να κάνουμε, είναι λες και οι οδηγίες είναι ημιτελείς, μάλλον ανεπαρκείς. Μαθαίναμε μια ζωή ότι η κατάκτηση της αρετής δεν αρκείται στην ατομική προσπάθεια αλλά βασίζεται στην ομαδικότητα στην συλλογική προσπάθεια, στον ολοκληρωτικό αγώνα. Που είναι όλα αυτά που μας δίδασκαν; Που είναι οι νουθεσίες και τα ηθικά διδάγματα και οι δάσκαλοι μας να δούνε τι ζούμε σήμερα, να δούνε πως ζούμε σήμερα.

Βλακείες γράφω μου φαίνεται, γιατί αφού ο καθένας μας από μόνος του μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε και όχι η ομάδα γιατί τότε να δημιουργήσουμε τώρα μια ψευδαίσθηση για να πάμε μπροστά αφού πίσω πάλι θα πάμε. Οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Μπορεί ίσως, να υπάρχει η θέληση αλλά οι μοναχικοί καβαλάρηδες δεν θα αποκτήσουν οπαδούς γιατί οι οπαδοί είναι ακόμα βολεμένοι στο χτες.

Ανασυγκρότηση. Μόνος μου, μόνος σου, σε ένα αγώνα εναντίον μιας Λερναίας Ύδρας όπου το σήμερα δεν έχει Ηρακλήδες, αλλά ταπεινούς τσακισμένους ανθρώπους
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media