Η ζωή είναι εδώ σήμερα

Μας έκραξαν γιατί βγήκαμε στους δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας. Μας καταδίκασαν γιατί, λέει, ο πρόεδρος ήταν μαραζωμένος που έπρεπε να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις και εμείς τον χαβά μας… παναϋρκα και δώστου χορούς και τραγούδια στις πλατείες.

Μας έβλεπαν οι απέξω κι διερώτονταν ποιοι είμαστε εμείς που μας κουρεύουν και συνεχίζουμε να κάνουμε χαρούες σαν να και δεν συμβαίνει τίποτε. Μας ήθελαν να πέσουμε βαθιά μέσα σε κατάθλιψη και να γίνουμε μίζεροι και παρανοϊκοί. ΟΧΙ είπαμε και συνεχίσαμε να ζούμε. Όχι είπαμε και κάναμε και την μεγάλη παρέλαση και τον μεγάλο χορό στο κάστρο.

Εμείς είμαστε Λεμεσιανοί και οι Λεμεσιανοί δεν κάθονται να κλαίνε την μοίρα τους. Η διασκέδαση, η ζωντάνια και το κέφι είναι προσάναμμα για πιο πολλή ζωή, είναι το οξυγόνο μας για τις μέρες που μετράμε από την Καθαρά Δευτέρα ως το καλοκαίρι, και από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι την επόμενη Τσικνοπέμπτη. Και να που σε λίγες μέρες ξεκινά πάλι το 10ήμερο Λεμεσιανό πάρτι και οι συμμετοχές στους «κακούς και πονηρούς» χορούς και πανηγύρια μεγαλώνει και διογκώνεται και παίρνει διαστάσεις προκλητικές… γιατί έπρεπε να είμαστε βαθιά χωμένοι μέσα στην καθημερινή μεταγιούρογκρουπ μίζερη και ανούσια εποχή και να κλαίμε για την κατάντια μας.

Ποια πρέπει και ποια μη άραγε είναι αυτά που θέλουν να κατευθύνουν το μυαλό μακριά από την πραγματικότητα. Ποια κλάματα και ποιες απογοητεύσεις; Η ζωή είναι μία μόνο μία και εμείς το ξεχνούμε επί καθημερινής βάσης. Δεν είναι καλύτερα να ξυπνήσουμε πριν να κλείσουμε τα μάτια μας για πάντα; Η ζωή είναι εδώ σήμερα, τώρα, αυτή την στιγμή! Τι κι αν χάθηκαν τα λεφτά, θα τα παίρναμε μαζί μας μήπως;

Λεφτά τα καρναβάλια αν δεν έχεις δεν πειράζει, δεν θα τα χρειαστείς γιατί κάθε μέρα η διασκέδαση είναι μέσα στους δρόμους για σένα, για μένα, για τον πλούσιο, για τον φτωχό, για τον μόνιμο κάτοικο, μα και τον επισκέπτη… για όλους!
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media