Ανυπομονησία

Είναι με μεγάλη ανυπομονησία που προετοιμάζω αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που δεν έχει να μοιάσει με κανένα άλλο ταξίδι που έκαμα στη ζωή μου. Κάτι που έπρεπε να κάνω πριν από σαράντα χρόνια και που με το πέρασμα τους πέρασε στα αζήτητα.

Θα περάσω στην άλλη πλευρά των συνόρων που δημιούργησε ο διχασμός και η μισαλλοδοξία για να πάρω λίγο από το φως των παιδιών που γεννήθηκαν στην πατρίδα που τους στέρησε την άλλη μισή.

Θα περπατήσω σε χώματα που μου λένε ότι δεν είναι δικά μου, θα αγναντέψω ατέλειωτη θάλασσα που δεν φτάνει να φτάσει ως την άκρη του ματιού μου και θα γονατίσω μπροστά στην μεγαλοσύνη των μικρών απλών ανθρώπων που έγιναν φιλόσοφοι και προφήτες.

Είναι με μεγάλη ανυπομονησία που οργανώνω μαζί με λίγους μετρημένους στα δάχτυλα φίλους, αυτή την μετάβαση από την καθημερινότητα στην ρεαλιστική άλλη πραγματικότητα της ζωής.

Έχω την αίσθηση ότι θα είναι δύσκολη η ολιγόωρη προσαρμογή με την εκεί πραγματικότητα, γεμάτη ένταση και η αλλαγή γεμάτη από «διαπλεκόμενα» συναισθήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό νομίζω περιττεύουν πριν ακόμα να γίνει. Θα πρέπει να συγκρατηθώ και να περιμένω ώστε να δημιουργήσω πραγματικές εικόνες μέσα στο μυαλό που θα εκτοπίσουν την φαντασία και θα προσαρμόσουν τις σκέψεις μου στο σημερινό status quo και που ποιος ξέρει… ίσως φωτίσουν κρυφές χαρούμενες σκέψεις του μέλλοντος.

Είναι με υπέρμετρη σοβαρότητα που μοιράζομαι λέξεις που προσπαθούν να αποδώσουν συναισθήματα αλλά το μυαλό μου παίζει παράξενα παιγνίδια αυτές τις μέρες.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media