Έτσι έζησα στις φετινές μου διακοπές

Άνοιξα την αναπαυτική καρέκλα κάτω από τα θεόρατα πεύκα και βούλιαξα μέσα στον παχύ ίσκιο και την δροσιά τους... αφέθηκα. Ένιωσα πλήρης μόνο με την αίσθηση της ηρεμίας που εξέπεμπε το υπερβολικό πράσινο γύρω μου και τα φύλλα με το απαλό σαν βελούδο θρόϊσμα τους.

Επέτρεψα στο δροσερό αεράκι να με νανουρίσει τα απογεύματα και αντικατέστησα το καθημερινό πρωινό ανούσιο καφέ με σύκα και χαλούμι. Πήρα τα μονοπάτια του δάσους και περπάτησα, ναι περπάτησα ξέφυγα από το καθημερινό γραφειακό καθισιό και δεν κουράστηκα γιατί μάλλον το είχα ανάγκη. Πήγαινα για ύπνο γρήγορα το βράδυ και ξυπνούσα αργά νωχελικά το πρωϊ, αλλά με όρεξη για να κάνω πράγματα. Κάπου στις Ελβετικές Άλπεις; Τρόοδος Αύγουστος 2014.

Μια βδομάδα χωρίς προηγούμενο γεμάτη περιπέτειες αισθήσεων. Χρώματα γήινα, πράσινο δάσους, καφέ βουνίσιο, γαλάζιο ουρανί, κατακίτρινο του ήλιου και πορτοκαλί της χαράς της Κύπρου της υπαίθρου με τις ομορφιές της στα καλοκαιρινά ντυμένη με μεγαλοπρέπεια. Δεν χρειάστηκε να μπω σε αεροπλάνο ούτε να προσθέσω μίλια στην miles and more κάρτα μου. Δεν έφαγα μάγκο και παπάγια ούτε ελάφια και αγριογούρουνα. Απόλαυσα τα εξωτικά ροδάκινα, τα αππίδια και τα καθιστά τα μήλα και έφαγα γκουρμέ σούβλα, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια και λουβί με κολοκούϊ.

Χόρτασα κουλτούρα και πολιτισμό, θαύμασα βυζαντινούς θησαυρούς, επισκέφθηκα χωριουδάκια με χαρακτήρα και αρώματα που ξυπνούν συναισθήματα... καλά κρυμμένα συναισθήματα αγάπης για ένα τόπο παράδεισο, ένα τόπο δικό μου και δικό σου. Εκκλησιάστηκα στο μοναστήρι της Παναγίας της Τροοδίτισσας και έβγαλα selfies με φόντο την απέραντη θέα από το βουνό. Δεν πόσταρα νέα μου στο facebook γιατί δεν είχα wifi και το καταχάρηκα που κράτησα τα νέα μου και τα συναισθήματα μου μόνο για μένα. Μέ- χρι που αποφάσισα να διακόψω σχέσεις με το FB.

Δεν χρειάστηκα παυσίπονα για τον πονοκέφαλο ούτε ανάπνευσα καθαρό καυσαέριο. Έπαιξα κρυφτό με τα παιδιά μου και έγινα για λίγο και πάλι παιδί. Έζησα ελεύθερα, χωρίς άγχος έστω και για ένα επταήμερο. Έτσι έζησα και χάρηκα τον τόπο μου στις φετινές μου διακοπές.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media