Μπορείς να βγάλεις πολλές λίρες τελικά!

Από ένα λαό που υποφέρει τελικά μπορείς να βγάλεις πολλές λίρες. Αφού τον έχεις καταρρακώσει πρώτα παίρνοντας και κλέβοντας του, τους κόπους και τους μόχθους μια ζωής, μετά αφού τον φαλλάρεις λέγοντας και πείθοντας τον ότι φταίει ο ξένος δάκτυλος για όλα όσα έπαθε τότε τον έχεις κάνει υποχείριο και τον χτυπάς σαν το χταπόδι στα βράχια αλύπητα.

Του λες τούτο έγινε για το καλό της πατρίδας σου, σου πήραμε όσα φύλαξες για τα παιδιά σου και την σώσαμε.

Μετά του λες ξέρεις θα δουλεύεις πολύ πιο λίγες ώρες και θα παίρνεις ψίχουλα και αυτός σαν το σκυλί σου γλύφει το πόδι και σου λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί είσαι ο ευεργέτης του, ε μα αφού δεν το άφησες χωρίς δουλειά λέμε… άσχετα αν αυτά που του δίνεις για μηνιάτικο δεν τον φτάνουν ούτε για μια βδομάδα.

Μετά του «χαρίζεις» απλόχερα φορολογίες και άλλες και άλλες κι άλλες, του στέλνει και η τράπεζα μπιλιετάκια απειλητικά ότι αν δεν συμμορφωθεί με τις δόσεις του θα του πάρει το σπίτι και το οικόπεδο που προόριζε για την κόρη του (τα οποία μπιλιετάκια παρακαλώ στο τέλος του τα χρεώνει) και γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Ο λαός όμως εκεί περήφανος δέχεται υπομονετικά και περιμένει καλύτερες μέρες γιατί έτσι του είπαν ότι θα γίνει: «θα έρθουν καλύτερες μέρες γιατί το φυσικό το έχουμε …το αέριο (κι ας μην θα είναι δικό μας)».

Και μέσα σε όλη την ευαισθησία του ο λαός στρέφεται προς τον θεό το τελευταίο του αποκούμπι. Κι απάνω σε αυτήν την ευαίσθητη χορδή του, που μόνο αυτή του έμεινε και η υγειά του, του λες δώσε και για την αναστήλωση του μοναστηριού και παρόλο που ξέρεις ότι εσύ κύριε αντιπρόσωπε Του έχεις και μπορείς να το αναστηλώσεις εκατό φορές ο λαός που δεν γνωρίζει ότι το μάρκετινγκ είναι ριζωμένο ακόμα και μέσα στην εκκλησία τρέχει σαν τρελός πίσω από τα τρικ με γκράντ παρουσιάσεις και τουρνέ, να δώσει αν έχει, ότι του απόμεινε γιατί ακόμα πιστεύει.

Κύριε Ελέησον τους αντιπροσώπους σου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media